Raimo Ilaskivi

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 22 min 37 s sitten

Kaisa Mäkäräisen sihti pahasti hukassa

2 tuntia 8 min ago

Kaisa Mäkäräinen oli ampumahiihdon maailmancupissa joulukuussa loistovireessä. Tammikuussa hänen ammuntansa on tökkinyt kuitenkin pahemman kerran ja tulostaso on ollut Mäkäräisen tasoon nähden todella heikkoa.

Sunnuntaina Mäkäräinen oli yhteislähtökisassa Ruhpoldingissa 27:s. Hänen ammuntansa tökki jälleen pahasti. Kuusi ohilaukausta kertovat Kaisan ammuntavireestä karua kieltään.

Iivo Niskanen todella lupaavassa iskussa

2 tuntia 35 min ago

Iivo Niskanen on kaksissa edellisissä arvokisoissa pitänyt Suomen maastohiihdossa kultakannassa. Lupaavalta näyttää myös Seefeldin MM-kisojen suhteen ainakin sunnuntaina hiihdetyn maailmancupin 15 kilometrin kisan perusteella.

Niskanen hiihti voittoon Otepäässä 15 kilometrin perinteisen kisassa. Hän päihitti toiseksi sijoittuneen Venäjän Aleksander Bolshunovin 15,9 sekunnilla.

Niskanen ja Bolshunov olivat omaa luokkaansa. Kolmanneksi sijoittunut Norjan Didrik Tönseth hävisi Niskaselle peräti 46,9 sekunnilla.

Hjallis Harkimolta jättiyllätys: ”Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt –eduskuntaryhmään”

20.1.2019 18:14

Liike Nytin perustajiin kuuluva kansanedustaja ja liikemies Harry Hjallis Harkimo vihjaa, että joku kansanedustajista loikkaa Liike Nytiin eduskunnassa.

”Liike Nyt julkistaa huomenna uusia kansanedustajaehdokkaita. Huomenna myös selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt-eduskuntaryhmään”, hän tviittasi sunnuntai-iltana.

Harkimo tarkeni hetkeä myöhemmin, että kyseessä ei ole Paavo Väyrynen.

”Se ei ole Väyrynen vaikka Kokoomuksen Heinonen toivookin niin.”

Liike Nyt on saanut tähän mennessä listoilleen 48 kansanedustajaehdokasta.

Sinisiltä tyly kuitti hallituskumppani kokoomukselle: ”Siinä sitä näyttöjä suomalaisten turvallisuuden eteen”

20.1.2019 12:40

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) erityisavustaja, Sinisen tulevaisuuden puoluehallituksen jäsen Petteri Leino arvostelee kovin sanoin kokoomuksen toimintaa maahanmuuttopolitiikassa.

Harvinainen kuunpimennys näkyy ainakin osassa Suomea: ”Mahdollisuus superverisusikuun näkemiseen on olemassa”

20.1.2019 12:06

Maanantai-aamun täydellinen kuunpimennys on Forecan mukaan mahdollista nähdä kokonaan Pohjois-Suomessa. Eteläisessä ja itäisessä Suomessa ehditään nähdä pimennyksen syvin vaihe ennen kuin Kuu laskee.

Kuunpimennys alkaa puolivarjopimennyksenä kello 4.36. Täydellinen vaihe kestää reilun tunnin, kello 6.41-7.43. 

Yhdysvalloissa tammikuun täysikuuta kutsutaan susikuuksi, joten tätä kuunpimennystä kutsutaan maailmalla laajasti ”superverisusikuuksi”.

Ylilääkärin havainto asiakasmaksujen ”pommista”: ”Merkitsee todellisuudessa maksujen kasvamista 2020-luvulla”

20.1.2019 11:14

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin hallintoylilääkäri, Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen arvioi, että hallitukselta on uuden sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain laskelmissa jäänyt huomiomatta suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuudenkuva.

Petteri Orpo KL:lle: ”Kun säästäen kerryttää varallisuuttaan, niin silloin sitä on vanhuuden turvaksi ilman, että siinä on joku sosiaalidemokraatti valvomassa”

20.1.2019 10:31

”Kun säästäen kerryttää varallisuuttaan, niin silloin sitä on vanhuuden turvaksi ilman, että siinä on joku sosiaalidemokraatti valvomassa.”

Tulipa sanottua. Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo vetää itsekin henkeä.

Kokoomukselle eduskunnan käsittelyssä oleva osakesäästötili on tärkeä hanke ja demarien kritiikki on paljastanut Orpolle suuria eroja ajattelutavassa. Ero näkyy esimerkiksi siinä, että Antti Rinne ehdotti osaketilin vaihtoehdoksi ps-tilien ikärajojen rukkaamista.

Jukka Tarkka sivaltaa hävittäjähankintojen arvostelijoita: ”Vähän eri asia kuin loton voittonumeroiden arvaaminen”

20.1.2019 10:06

Historioitsija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka ihmettelee näkemyksiä, joiden mukaan Suomi voisi vähentää hävittäjien määrää. Asia nousi esiin Ylen kyselyssä, jossa sdp, vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset linjaavat, että Suomeen voi olla järkevää hankkia vähemmän uusia hävittäjiä kuin aiotut 64 kappaletta.

Suomi on korvaamassa nykyisiä Hornet-hävittäjiään 7–10 miljardin euron HX-hankkeella. Ilmavoimien mukaan uusia koneita tarvitaan 64, kuten Hornetejakin on.

Tutkija Donald Trumpin ”merkittävästä ilmoituksesta”: ”Hätätilan julistaminen todennäköisin tie ulos”

20.1.2019 09:36

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esittää väliaikaista suojelua laittomille siirtolaisille vastineeksi Meksikon rajamuurin yli viiden miljardin dollarin rahoituksesta. 

Trump kertoi lauantai-iltana Suomen aikaa televisioidussa puheessaan antavansa  kolmen vuoden jatkoajan Daca-ohjelmalle, joka suojelee laittomasti maahan tulleita siirtolaislapsia. Lisäksi hän lupasi 300 000 karkotusta odottavalle siirtolaiselle kolmen vuoden jatkoajan oleskella maassa. Hän kuvaili puhettaan etukäteen ”merkittäväksi ilmoitukseksi”.

Lähde CNN:lle: Donald Trump aikoo tehdä tarjouksen demokraateille tv:ssä

19.1.2019 17:06

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo tehdä demokraattipuolueelle tarjouksen, joka saa heidät taipumaan neuvotteluihin hallinnon sulkemisen lopettamiseksi. Asiasta kertoo CNN virkamieslähteisiin viitaten.

Trump on kertonut antavansa ”tärkeän ilmoituksen” Yhdysvaltojen etelärajan ”humanitääriseen kriisiin” ja hallinnon sulkemisen liittyen. Presidentin on määrä puhua suorassa tv-lähetyksessä lauantai-iltana Suomen aikaa.

Kovaa ryöpytystä kansainvälisistä sopimuksista Juha Sipilän hallitukselle: ”Tämä on surullista teatteria”

19.1.2019 16:48

Oppositio on reagoinut kovin sanoin hallituksen aikeisiin käydä läpi Suomen kansainväliset sopimukset ja selvittää, voitaisiinko niitä muuttamalla hallita maahanmuuttopolitiikkaa nykyistä paremmin.

Brexit: ”No-deal” ei ehkä sittenkään ole Britannian huonoin vaihtoehto – Ekonomisti: ”Molempien etu”

19.1.2019 16:20

Markkinakommentaattorien mukaan brexit-neuvottelujen ajautuminen umpikujaan ja Britannian lähtö EU:sta ilman sopimusta, eli niin kutsuttu ”no-deal brexit” ei välttämättä olisi huonoin mahdollinen vaihtoehto. 

Demareilta kuittaus murskatulokselle: ”Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja kertoakseen, kuka seuraavan taantuman maksaa”

19.1.2019 15:19

Sdp:n varapuheenjohtajat Sanna Marin ja Maarit Feldt-Ranta eivät yllättyneet Iltalehden kyselystä, jonka mukaan kokoomusvaikuttajien ylivoimainen enemmistö lähtisi hallitukseen mieluummin keskustan kuin sdp:n kanssa.

Kaksi asiantuntijaa sanattomina hallituksen aikeesta: ”Normaalin rajat muuttuvat”

19.1.2019 12:26

Hallituksen ilmoitus siitä, että ulkoministeriö käy läpi Suomen kansainväliset sopimukset ja selvittää, voitaisiinko niitä muuttamalla hallita maahanmuuttopolitiikkaa nykyistä paremmin tyrmistyttää tutkijoita.

”Kylläpä veti sanattomaksi hallituksen ilmoitus kansainvälisten sopimusten muutostarpeiden selvittämisestä. Olen niin äimistynyt, etten löydä sanoja”, Åbo Akademin kansainvälisen oikeuden ja valtionsääntöoikeuden professori sekä Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin johtaja Elina Pirjatanniemi kommentoi Twitterissä.

Sanaharkka suomalaisten eläkkeistä: ”Eikö Soininvaara tiedä?”

19.1.2019 11:17

Vihreä vaikuttaja Osmo Soininvaara ja entinen sdp-poliitikko, Suomen Senioriliikkeen puheenjohtaja Kimmo Kiljunen ovat ajautuneet sanasotaan eläkkeistä. Soininvaaran mukaan aloite eläkeindeksin korjaamisesta on ”häpeämättömän törkeä” ja Kiljusen mukaan Soininvaaran kommentit ”törkeän asiantuntemattomattomia”.

”Suomi saa apua, jos siitä on hyötyä antavalle osapuolelle” – Yle: Jussi Niinistö pitää Alma-kyselyn Nato-tulosta ”hyvin mielenkiintoisena”

19.1.2019 10:33

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) pitää ”hyvin mielenkiintoisena” tuoreen Alma-kyselyn tulosta, jonka mukaan noin joka toinen suomalainen olisi valmis tukemaan Suomen Nato-jäsenyyttä, jos tasavallan presidentti Sauli Niinistö tukisi Nato-jäsenyyttä.

​Uudenlainen huijaus leviää Suomessa: ”Jos puhelun aikana toisen osapuolen aikeet alkavat vähänkin epäilyttää, lopeta puhelu”

19.1.2019 09:53

Viime viikkoina on tullut ilmi tapauksia, joissa sijoituspalveluyrityksen edustajana esiintyvät huijarit ovat yhteydenoton aikana pyytäneet saada etäyhteyden uhrin tietokoneeseen. Asiasta kertoo Finanssiala ry tiedotteessaan. 

Etäyhteyden avulla rikollinen voi Finanssiala ry:n rikostorjunnasta vastaavan johtaja Risto Karhusen mukaan kontrolloida verkkopankki-istuntoa eli tehdä varojen siirtoja haluamaansa paikkaan ja myös esimerkiksi tartuttaa koneeseen vakoiluohjelmia. Myös maksukorttitietojen anastaminen on tällöin mahdollista.

Rasmus Ristolainen tekee selväksi: "Lasken vain voitot"

19.1.2019 09:52

Pudotuspelipaikasta jääkiekon NHL:ssä pitkästä aikaa taisteleva Buffalo Sabres hävisi perjantaina Vancouverissa Canucksille 3-4. Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen oli harmissaan.

Sabresille tappio oli neljäs viimeiseen viiteen peliin.

- Nyt on meidän selkäranka välillä katkennut. On tullut sellaisia helppoja virheitä. On annettu pelejä vastustajalle, Ristolainen sanoi.

Sabres hallitsi peliä, mutta Canucks rankaisi vastustajan virheistä tehokkaasti.

Kaksi varoitusta Suomelle: ”Jotkut lainanottajat alttiina muita suuremmalle riskille”

19.1.2019 09:45

Sekä Kansainvälinen valuuttarahasto IMF että luottoluokittaja DBRS varoittavat Suomea työmarkkinoiden ongelmista ja kotitalouksien velkaantumisesta.

IMF toteaa Suomi-raportissaan, että Suomen viimeaikainen talouskasvu on ollut tervettä ja työttömyysaste pudonnut alimmilleen sitten vuoden 2011, mutta uusia työpaikkoja syntyy vaatimattomaan tahtiin ja työvoiman tuottavuus on heikolla tasolla.

”Suomen talouskasvunäkymiä varjostaa työvoiman supistuminen”, se huomauttaa.

”Lupaukset niin holtittomia” – Sdp:lle murskatulos IL:n kyselyssä kokoomusvaikuttajille

19.1.2019 09:09

Iltalehden kyselyyn vastanneista kokoomusvaikuttajista ylivoimainen enemmistö lähtisi hallitukseen mieluummin keskustan kuin sdp:n kanssa.

Kyselyyn vastasi 86 vaikuttajaa kaikkiaan 140 hengestä. Kysely lähetettiin kokoomuksen tärkeimpien puolue-elinten jäsenille ja kansanedustajille.

Heiltä kysyttiin, kumman puolueen he ottaisivat kokoomuksen hallituskumppaniksi, jos valittavina olisivat keskusta ja sdp. Peräti lähes 90 prosenttia (86,9 %) vastaajista valitsi keskustan.

Vaalilupaukset näkyvät perusteluissa 

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat