Raimo Ilaskivi

"Siis te lapset ja vanhukset ....."

".....ja te äidit ja morsiamet..." Palasivat mieleeni Sillanpään marssilaulun sanat talvisodan alkupäiviltä. Niissä kerrotaan, ketkä eniten suojelua kaipaavat.

Nyt JHL:n lakkokenraalitar Päivi Niemi-Laine on kohdistuttanut liittonsa jäsenten toimet juuri lapsiin ja vanhuksiin. Heidän ruokahuoltons on uhattuna, uutisoidaan.

Mutta Marssilaulu jatkuu: "Niin kauan teillä on suojattu lies, kun on pystyssä ykskin mies." Mistä se mies nyt löytyisi? Panisiko SAK:n puheenjohtaja Jorma Eloranta asiat tärkeysjärjestykseen, kuten miehelle kuuluukin. Eivät  lapset ja vanhukset saa sijaiskärsijöiksi joutua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Näillä ei ole myötätuntoa tai empatiaa muihin ihmisiin, ainoastaan oma minä on tärkeä. Keskustelin erään liiton edustajan kanssa ja kysyin miksi näin vähäisestä asiasta pitää näin kovasti lakkoilla? Koska kaikilla työntekijöillä pitää olla tasavertaiset lähtökohdat. Entä pienyrittäjän tasavertaisuus verrattuna suuriin yrityksiin? Yrittäjä ei ole edes ihminen. Menköön muihin hommiin jos ei pysty palkkaamaan työntekijöitä..ok. On parempi vetäytyä taka-alalle miettimään että kuitenkin tuntevat myötätuntoa huonosti työtehtävistään hoitavasta työntekijästä..

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Suomihan ei ole parlamentaarinen demokratia, vaan etujärjestöjen omia etujaan ajavien pyrkyrijohtajien diktatuuri.
Ensi kevään vaalien jälkeen on todennäköistä, että myös eduskunnasta ja maan hallituksesta tulee ammattiyhdistysjohtajien käsikassaroita. Suomi ajetaan jälleen kerran velkakierteeseen ja jopa EU:n holhoukseen, sekä massatyöttömyyden kurimukseen.
Ammattiyhdistysjohtajien talutusnuorassa olevat, yksinkertaiset kansalaiset eivät ymmärrä, että punavihreä tulevaisuus kurjistaa eniten pienituloisia.

Käyttäjän SebastianStenfors kuva
Sebastian Stenfors

Yrittäjien liittokokouksessa harmitellaan, ettei aika riitä organisoimaan korvaavaa toimitusta jokaiselle lakosta kärsivälle. Kyllä melko nopeasti näkee kuka istuu norsunluu tornissa ja kuka on täällä rakentamassa Suomea.

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/yrittajilta-...

Martti Nurmi

Nyt, nyt Raimo! Jotakin on tehty, mekin, mutta nimenonomaan vanhukset on jatkuvasti leikkausten kohteena. Jos pari päivää lakko syö jää 353-päivää vuodesta jäljellä.
KIKY-sopimusten osapuolet sanelee sopimuksiaan irti. Just nyt kannattaisi alkaa pohtia tekeekö meille soppaa kukaan jatkossa. Onko sota rajojemme sisällä?
Kokonaan eri asia on miten lapsemme meitä arvostavat. Nekin osoittavat sen meille teoillaan. Eduskunta on siinä lähinnä toteajana.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Tosi ikävää jos herra Ilaskivi jää ilman ruokaa. Mutta tangoon tarvitaan aina kaksi.

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Herra Penttiseltä näyttää puuttuvan kyky asialliseen keskusteluun. Tyyppiesimerkki siitä on yleisluonteisen toteamuksen henkilöllistäminen vailla mitään tietoa. Mutta näinhän se ay-liikekin monilta osin näyttää nyt toimivan. "Itselleen porsas kiusaa tekee kun kaukalonsa kaataa."

Ken Ever

"
...
Sama kaiku on askelten
Kyllä vaistomme tuntee sen
Kuinka kumpujen kätköistä, mullasta maan
Isät katsovat poikiaan
...
"

Säkeiston osa käy hyvin molempien osapuolien nykyiseen tilanteeseen.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"
Sama kaiku on askelten
Kyllä vaistomme tuntee sen
Kuinka kumpujen kätköistä, mullasta maan
Isät katsovat poikiaan
"

Siihen aikaan kun tuon marssin sanat on kirjoitettu, niin noita sanoja lauloivat molemmat osapuolet. Nyt sanoja lukevat molemmat osapuolet erikseen omaksi edukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset