Raimo Ilaskivi

Sukupuolineutraalia uutisointia - järjenvastaistako!

Anteeksi nyt vaan, jos saatan loukata joittenkin tunteita. Mutta kun omianikin on loukattu, niin vastavuoroisesti sitten. Ja miksi sekä miten. Olen todella tuntenut itseni hämmästyneeksi, kun olen lukenut, miten kouluissa tulisi nimitellä tyttöjä ja poikia, miten suhtautua sukupuolineutralisuuteen yleensäkin. Ja miten muualla.

Ellen nyt ihan väärin muista, niin Aamulehtihän sen aloitti. Ja aloite levisi kulovalkean tavoin. Sosiaalinen media oli yht´äkkiä täynnä keskustelua siitä, onko mies mies, vaiko vain henkilö. Miten naista tulisi nimittää, vastavuoroisesti henkilöksi tietenkin. Puhemies - puhehenkilö vaiko puheenjohtaja? Lehtimies - lehtihenkilökö? Palstamillimetrit täyttyivät, kansan kekseliäs äly taikka kärttyisä käsi  tulostivat esimerkkejä yhden toisensa jälkeen.

Mutta realismiin. Se mistä on meluttu, on osittain - ellei ihan pääosin - ollut vain melua tyhjästä. Kun olisi pitänyt seurata valtavirtaa, ei sen sanomaa ole muistettu. Muutama esimerkki tuoreesta uutisesta, ja sen valtavirran mukaan muunnettuna: Pörssiyhtiöitten hallituksessa toisten henkilöitten osuus on noussut vuodessa 16 prosentista 23 prosenttiin, toisten kustannuksella. Tulihan selväksi? Vai pitäisikö varmistaa, että vähemmistöhenkilöillä tarkoitetaan niitä, joilla on hame ja enemmistöhenkilöillä niitä, joilla housut.

Pisatutkimus on osoittanut, että pippelilasten pärjääminen pimppelilasten suhteen on oleellisesti heikompi. Suomi on kuitenkin osoittanut, että sen kouluhenkilöt ovat kuuluneet 10 parhaiten menestyneen maan joukkoon, Euroopan maista toisena Viron kouluhenkilöitten jälkeen.

Vähemmistösotahenkilöitä kiusataan selvästi enemmän kuin enemmistösotahenkilöitä, kertoi uutinen.  Vaiko taas: hamesotilaita housusotilaitten suhteen. Ongelma nousee siinä silloin jos se hamesotilas käyttääkin housuja vapaa-aikanaan, on hamehenkilö mutta esiintyy kuin housuhenkilö. "Herra eversti"- niinhän sitä on totuttu puhuttelemaan. Miltä tuntuisi "Henkilö eversti"?

Entä sateenkaarimaailmassa? Lapset ilmeisesti ovat lapsia riippumatta siitä, kumpaan puoliskoon kuuluvat. Leikkivät myös samoilla leluilla, että se sukupuolineutraalisuus toteutuisi. Vanhempia ei kutsuta iskäksi ja äiskäksi vaan Janneksi ja Minnaksi. Eikä se saa haitata, että molemmat olisivat Janneja tai Minnoja!

Suurin ongelma syntyy, kun aletaan keskustella sukupuolenvaihdoksesta. Eräs urheilijahan juuri kertoi siirtyvänsä tällöin edellytettävään leikkaukseen ja hormoonihoitoon. Mutta miten lähtökohtaa ja tulosta sitten nimitetään? Tuleeko miehestä nainen tai päinvastoin, tätä vanhanaikaista terminologiaa käyttäen? Vai onko se paljon yksinkertaisempaa? Henkilö muuttuu vain henkilöksi, ja sillä siisti. Niinpä Olympialaisiinkaan ei sitten lähde niinjaniinmonta naisurheilijaa vaan toisenlaista henkilöä!

Hieman eläinkunnastakin. Kukko ja kana - voitaisiinko näillä nimityksillä enää jatkaa? Olisiko parempi puhua vain höyhenpeitteisestä siipikarjasta? Ori ja tamma - mitä intoilijoilta tilalle, sillä sukupuolisuuttahan tässäkin ilmenee!

Sunnuntai lähestyy, kun tätä kirjoitan. Ruotsissa on jo keskusteltu siitä, voidaanko kirkossa enää puhua Meidän Herrastamme vaiko vaan Jumalasta. Miksi? Kun missään ei kuulemma ole selvitetty Jumalan sukupuolta! Mitä sitten? Jos sama käytäntö tulisi Suomeenkin, niin koko Raamattu ja koko virsikirja uusiksi vaan - niissähän sukupuolineutraalisuus on kaukana, termi Meidän Herramme esiintyy tuhannet kerrat toisensa jälkeen! Mitäpä ne kirkonmiehet ja -naiset - anteeksi: -henkilöt - tästä sanoisivat!

Ei se ihan helppoja tilanteita synnytä, se Aamulehden ehdottama uusi jakojärjestelmä. Otsikoihin sillä kyllä pääsi ja sosiaalista mediaa räjähdyttämään. Mutta olisiko sittenkin parasta antaa aaltojen tyyntyä ja palata vanhaan, koettuun. Olkoon pörssiyhtiöitten naisjäsenten osuus vuodessa kohonnut selvästi ja miesten vastaavasti kaventunut. Mitäpä sitä muulla kikkailemaan. Ja olkoon se puhemies edelleen puhemies, ihan riippumatta siitä, esiintyykö hän virkatoimessaan hameessa vaiko housuissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Kiitos Raimo Ilaskivi. "Vanhuus ja viisaus" puhui.

Ymmärrän hyvin miksi äitivainajani oli Stadissa vankkumaton kannattajasi. Ei sen puoleen, kyllä minäkin komppaan.

Hyvää jatkoa ja anna äänesi kuulua jatkossakin tähän instant-digi-some-maailmaan!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Aamulehti ei varsinaisesti aloittanut, vaan käänsi maatumaan ehtineen termikompostin uudelleen höyryämään. Pekka Sauri näet neutralisoi jo ajat sitten käsitteen "poikamiestyttö" muotoon "henkilöhenkilöhenkilö", ja tuli näin asettaneeksi tasapäistävän kielenkäytön standardin.

Hevosten ja siipikarjan tapauksissa emme ole velvollisia nimeämään eläimiä uudelleen niiden sukupuolen suhteen ainakaan ennen kuin olemme virallisesti kuulleet asianosaisten itsensä kannan asiaan. Minä en missään tapauksessa ryhdy kuohitsemaan oreja edes verbaalisesti, etenkään kun "ruunaaminen" käsitteenä sisältää informaation eläimen sukupuolesta. Ja mikä olisi koiraskanan laulusäe sen jälkeen kun "kukkokiekuu" olisi julistettu taantumukselliseksi retoriikaksi?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hyvä kirjoitus. Itsellenikin tuli mieleen tuo tyttöjen pärjääminen koulussa. Miksi puhutaan että tytöt pärjäävät paremmin koulussa kuin pojat. Mistä voimme tietää että he ovat tyttöjä? Leikki leikkinä :) Se että on olemassa ihmisiä, jotka kokevat etteivät ole syntyneet oikeaan sukupuoleen, ei mielestäni muuta tätä jakoa. Transmies haluaa olla nainen - Hyvä niin, hän olkoon nainen. Mikä tässä on ongelmana? Tuskin kukaan haluaa olla neutri.

Haluan kuitenkin että WC ja uimahallien pukuhuoneet on jaettu miehille ja naisille erikseen. En halua että miehet käyvät samassa vessassa koska miesten vessat usein sottaisia. Ja nainen, joka biologisesti näyttää mieheltä, ei voi mielestäni tulla pukuhuoneisiin.

Vielä sukupuolenvaihdosleikkauksista ja hormonihoidoista. Onko tutkittu, miten hormonihoidot vaikuttavat terveyteen. Ihminen joka vaihtaa sukupuoltaan, joutuu syömään koko ikänsä hormoneja, jotta uusi sukupuoli säilyy.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Transmies haluaa kylläkin olla mies eikä nainen.

P.S. Termeistä transmies ja transnainen tulisi luopua mahdollisimman nopeasti sukupuolten universaalin tasa-arvon ja sukupuolineutraliteetin nimissä.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Ja nainen, joka biologisesti näyttää mieheltä, ei voi mielestäni tulla pukuhuoneisiin."

Mitä tarkoitat, kun sanot "nainen, joka biologisesti näyttää mieheltä"? Tarkoitatko naista, jolla on miehen sukuelimet?

Jos tarkoitat transnaista, jonka transitio on kesken, niin miksi? Oletko ajatellut, että hän todennäköisesti on hyvin ujo esittelemään sukuelimiä, joista on hankkiutumassa eroon? Oletko koskaan kuullut, että transnainen olisi aiheuttanut häiriötä naisten pukuhuoneessa?

Kun on puhe erilaisuudesta, vastustatko myös rinta-amputoitujen naisten tuloa pukuhuoneeseen? Erilaisia hekin ovat.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

JH: "Tarkoitatko naista, jolla on miehen sukuelimet?"

-Eli siis ONKO olemassa "miehen sukuelimet" ja "naisen sukuelimet" vai eikö ole?

Kyllä vai ei? Kun tästä asiasta nimenomaan tuntuu olevan hajontaa sillä puolella... Siis siellä ei-perinteisellä puolella, jossa jotkut kuitenkin näyttävät ajattelevan yhä tietyllä lailla perinteisesti...

Jos ei ole miehen elimiä ja naisen elimiä, miksi mistään elimistä pitäisi tai tarvitsisi hankkiutua eroon?

Timo Lehtonen

Kiitos kirjoituksesta! Kansakunta pitää saada puhumaan keskenään siitä kuinka vallattomaksi meininki sukupuolineutraaliuden levittämisasiassa on jo mennyt ja mihin asiassa ollaan menossa.
Pieni äänekäs vähemmistö jyrää asiassa hiljaista enemmistöä!
Uskomatonta, että Väestöliiton nuorisolääkäri(!) Miila Halonen on kirjoittanut: ”Sukupuolia on seitsemän miljardia” https://vaestoliitonblogi.com/2016/02/26/sukupuoli...).
Opetushallitus on esittänyt, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi, mutta ei ole vastannut kysymykseen ”Mihin tosiasiaan perustuen ihmisen sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi?”.

Timo Ala-Harja

Eikö tällä järjettömyydellä ole enää mitään tolkkua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Määritelmällisesti järjettömyydellä ei milloinkaan voi olla tolkkua.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Kiitos Raimo Ilaskivi viisaasta kirjoituksesta! Olenkin odottanut teidän kokeneen viisaan miehen realistista kannanottoa asiassa, jossa kansakuntamme harhakuvissaan on kadottamassa faktat fiktioksi, miehen ja naiset epämääräisiksi henkilöiksi.

Pekka J. Mäkinen

Kiitos Ilaskivi! Kannan myös oman korteni kekoon.

Sukupuolineutraali ideologia kieltää sukupuolten olemassaolon

Kun sukupuolineutraalit avioliitot tulivat laillisiksi meillä, seurauksena on tullut uskomaton määrä yhteiskunnallisia, eri sukupuolten olemassaolon kieltäviä muutoksia. Sellaisella vauhdilla, että kansalaiset eivät pysy perässä. Miten tässä näin nyt kävi?

Keneltä se on mitään pois, sanottiin ennen, kun homoliittoja puolusteltiin. Nyt näyttää että lähes jokaiselta on jotain pois, jos katsotaan mihin spn-arvovallankumous on johtanut.

1) Eräs lievimmistä on sukupuolineutraalit vessat, jotka saivat eräässä gallupissa lukijoilta täystyrmäyksen.

2) Samoin äitiyspakkauksen nimen muutos edustaa tätä ahdasmielistä tasa-arvoa. Onhan se hirveän syrjivää kun vain äiti voi synnyttää ja imettää lastaan, onhan.

3)Lapsia ei saisi enää kouluissa kutsua tytöiksi ja pojiksi, opastaa Opetushallituksemme. Samaa tapahtuu päiväkodeissa. Tämäkin saanut kyselyssä täystyrmäyksen kansalaisilta.

4) Ammattinimikkeet ovat olleet myös muutostarpeiden kohteena. Kyselyssä lähes 80 prosenttia vastusti tätä nimenmuutossaivartelua.

5) Liikennemerkitkin ovat kokemassa spn-ideologian takia muutoksia. Kansalaiset eivät tätäkään ymmärrä.

6) Nyt vaarassa ovat meillä isänpäivä ja ehkä kohta äitienpäiväkin. Onneksi lapsiasiainvaltuutettumme Tuomas Kurttila on ymmärtänyt vastustaa muutosta, jossa isänpäivästä tehtäisiin lähimmäisenpäivä.

7) Anttila sai huomatuksen kun mainosti tytöille ja pojille erilaisia leluja. Saman tyyppisestä syystä myös Lidliä moitittiin.

Kuitenkin tutkimusten mukaan jo ihan pienet tytöt kiinnostuvat luontaisesti nukeista, pojat taas kaikesta, mikä liikkuu – kuten autoista. Sama ero on havaittu myös apinauroksilla ja -naarailla – poika-apinat leikkivät maskuliinisilla ja tyttöapinat feminiinisillä leluilla.

8) Tapetilla on kirkon vihkimiskäytännön muutostarve, josta kiistely jatkuu tälläkin hetkellä. Ikäänkuin yhteiskunnassamme ei saisi missään esiintyä pienintäkään spn-ideologiaa vastustavaa saareketta. Ja kaikki tapahtuu suvaitsevaisuuden nimissä.

Spn-ideologia on johtanut moniin muihinkin kiistanalaisiin ajattelutapoihin ja ideologioihin, kuten esim. genderismiin ja muunsukupuolisuusteorioihin.

Myös feminismiä tuodaan setankaaripiirien ja vihreiden taholta lapsille jo kouluihin. Kyselyssä tätä ideologista tuputusta eivät kaikkien koulujen rehtorit ja opettajat hyväksy, eivätkä kaikki lasten vanhemmat.

Myös sananvapaus ja uskonnonvapaus on kaventunut. Enää ei yhteiskunnassa voi aina sanoa että lapselle on parasta elää isän ja äidin kanssa, vaikka se on uudehkon tutkimuksen (Milla Salin, Turun yliopisto) mukaan kansamme enemmistön kanta.
Tai et voi lainata Raamatun lauseita ilman että joudut esimerkiksi Facbookissa banniin, tai lehdistö ei julkaise kirjoitustasi.

Tämä tie on vaarallinen, sillä sananvapauden kieltäminen ihmisten loukkaantumisten pelossa on väärä tulkinta, ja se loukkaa niitä ihmisiä joita ei kuunnella, ja siten vain kärjistää asioita. Kirkkokin on toisinaan mennyt sananvapauden kieltämisen ansaan keskeyttämällä spn-avioliittolakia kritisoivia puheenvuoroja kokouksissaan.

Olisikohan syytä palata lähtöruutuun ja miettiä asioita vielä kerran. Yleisesti ottaen me olemme ja tulemme aina olemaan erilaisia toisiamme täydentäviä tyttöjä ja poikia, ja naisia ja miehiä. Yhteiskunnassa ei tulisi kieltää yleisiä tosiasioita vetoamalla joihinkin marginaalisiin poikkeavuuksiin.

Yhteiskuntamme on, kuten kahdeksalla esimerkillä osoitin, monin eri tavoin kieltämässä normaalin eli miehen ja naisen sukupuolisuuden, joita yli 90 % ihmisistä kuitenkin edustaa. Tällä hetkellä näyttää selvästi että kansalaiset alkavat lisääntyvässä määrin protestoida jo tätä holhoamista vastaan. He haluavat pitää kiinni omasta mieheydestään ja naiseudestaan. Se ei ole keneltäkään mitään pois, jos tätä kulunutta fraasia saa lainata, enkä pysty näkemään siinä minkäänlaista syrjintää ketään kohtaan. Myös heteroseksuaalisilla miehillä ja naisilla on oltava omat oikeutensa toteuttaa itseään, eikä ainoastaan harvinaisilla poikkeavuuksilla. Kannan huolta myös enemmistön, enkä vain vähemmistön syrjimisestä, koska enemmistö on nykyään altavastaajan asemassa. Ja puhtaasti ideologisista syistä.

"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä, universumi ja ihmisten tyhmyys, enkä ole varma edellisestä" (Albert Einstein)

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Hienoa että asiapitoinen kommentointi jatkuu ja kiitokset hyvästä ja laajasta täydennyksestä. Nyt ollaan ikäänkuin puolustustaistelussa, ja kaikkia aseita tarvitaan ja on käytettävä!

Käyttäjän atsoeerikainen kuva
Atso Eerikäinen

Näinhän se valitettavasti tapahtui näinä päivinä, että Suomen valtion eduskunta laati täysin tarpeettoman ja luonnonvastaisen avioliittolain, ns. "sukupuolineutraalin avioliittolain", jossa erilaisuus määritellään samanlaisuudeksi, vastoin alkeislogiikkaa ja tieteellistä biologiaa.

Agricola loi sanan "avioliitto" latinankielisestä sanasta "matrimonium", mikä suomeksi tarkoittaa "äitiys" (mater = äiti, ja munus = tehtävä). Englanninkielessä on vastaava sana "maternity". Roomalaisessa oikeudessa, joka on länsimaisen lainsäädännön perusta määriteltiin: "Nuptiae autem sive matrimonium est viri et mulieris coniunctio, individuam consuetudinem vitae continens." (Corpus Iuris Civilis, Institutionen 1,9,1).

Petteri Hiienkoski

Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

Onhan tässä sukupuolineutraaliuden korostamisessa kieltämättä runsaasti äärimmäisen koomisia piirteitä. Välillä ei tiedä itkeäkö vai nauraa.

Traagisempi puoli taitaa kuitenkin olla siinä, että queer/gender-politiikan taustalla on totalitaarinen ideologia, joka ei suvaitse muita. Kun se saa vallan siihen alistetaan lapsukaisetkin tarhasta kouluun. Niin ja tiedämme kyllä missä ovat sen juuret... Vaikka puu kaatunut omaan mahdottomuuteensa, juuret pukkaavat uutta myrkkyköynnöstä.

Petri Muinonen

Kiitos kirjoituksestanne. Kuka tahansa palvelun bloggaaja ei olisi tuollaistakaan kirjoitusta saanut pitää esillä kovinkaan kauan, vaan se olisi sensuroitu. Vihapuheena.

Sensuuri Puheenvuoro-palvelussa iskee vaikka vain sen perusteella, että saman kirjoittajan aiempiakin kirjoituksia on sensuroitu: mitä turhaan tarkastamaan, onko kirjoituksen "viha-taso" muuttunut, tai sananpainot lieventyneet.

Vaihtoehtomedia saa tottakai seuraajia, kun valtamedia täyttyy - havaintojenne mukaisesti - kekseliäistä esimerkeistä "väärän sukupuolittamisen" tapauksista. Toisin kuin Te, en vain koe sitä niinkään kansan "kärttyisän käden" kuin SETA-myötämielisen toimittajakunnan aikaansaannokseksi. Sillä ne vähemmän SETA-myötämieliset kirjoitukset kyllä bannataan, tai jätetään julkaisematta, kun edustavat "vääriä ajattelutapoja"

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Jaa-a, olipa mielenkiintoinen kommentti mahdollisesta sensuurista. Vihapuheitten osalta toimituksella siihen onkin oikeus ja jopa velvollisuus. Mutta tätä kirjoitustani en ole pitänyt vihapuheena millään tavoin - nyt kommentin luettuani myönnän, että toisenlainenkin näkemys on mahdollinen. Toimituksella on tietenkin myös toisenlainen mahdolisuus näyttää oma näkemyksensä puheenvuoropalstan kirjjoituksiin nähden ja sen eräs ystäväni aikanaan toi esiin toteamalla, että siellä "toimituksen poiminnoissa" lehden kanta näkyy.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Urheilussa on perinteisesti noudatettu jakoa miesten ja naisten kilpailuihin. Mitenkähän nyt pitäisi suhtautua näihin trans-ihmisiin tai muunsukupuolisiin? Päästetäänkö heidät kilpailemaan paralympialaisiin ja määritelläänkö heille sarjat vammaisuusasteen perusteella?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Perustelisitko, miksi luokittelet transsukupuoliset liikuntavammaisiksi?

Vuodesta 2011 lähtien IAAF on luopunut sukupuolitesteistä ja luokittelee kilpailijat naisten ja miesten sarjoihin testosteronitason mukaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Paraurheilua harrastavat muutkin vammaiset kuin liikuntavammaiset kuten näkövammaiset ja älyvammaiset ja kaikki kunnia siitä heille. Mitä tulee jakoon miesten ja naisten sarjoihin, niin epäilen, etteivät naiset hevillä suostu huippu-urheilussa avoimiin sarjoihin. IAAF:n päätös koskee lähinnä sitä, ketkä saavat osallistua naisten sarjoihin. Jos henkilö on tehnyt sukupuolen muutoksen miehestä naiseksi tai jos naisen testosteronitaso on liian korkea, niin päätös osallistumisesta naisten kilpailuihin tehdään tapauskohtaisesti. Jos tätä ei sallita, niin ko. henkilön on osallistuttava miesten kilpailuihin. Tässä tullaan sitten tällaisiin välitapauksiin eli kysymys on siitä, pitäisikö heille laatia omat sarjansa erilaisten luokitusten perusteella.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #19

"Paraurheilua harrastavat muutkin vammaiset kuin liikuntavammaiset kuten näkövammaiset ja älyvammaiset ja kaikki kunnia siitä heille."

Ovatko siis transsukupuoliset mielestäsi näkövammaisia vai kehitysvammaisia, mikä käytännössä tarkoittaa huomattavia rajoituksia mm. älyllisissä toiminnoissa? Jos lasket heidät kehitysvammaisiksi, miten selität sen, että monet suorittavat yliopistotutkinnon?

Käyttäjän atsoeerikainen kuva
Atso Eerikäinen

Länsimaisen ajattelun pahin virhe oli Descartesin lause: "Ajattelen, siis olen olemassa." Se on metafysiikkaa, jolla ei ole mitään tekemistä fysiikan eikä biologian kanssa. Ajattelu ei luo olemassaoloa. Ajattelemalla ei luoda sukupuolineutraaleja henkilöitä. Eduskunta on hölmölä, jos sellaisen perustuslain laatii. Sukupuolten sekoittaminen tai eliminoiminen on henkinen, mentaalinen sekaannus, ei tieteellinen eikä biologinen. Emme voi huiputtaa äiti luontoa. Sen osoittaa äskettäin julkaistu tutkimus:

http://lc.org/PDFs/Attachments2PRsLAs/050917Study_...

Pekka J. Mäkinen

David Wilkerson kertoi kuuluisassa "Näky"-kirjassaan Jumalan antamassa näyssään v.1973 mihin maailma on menossa. Hän kauhistui itsekin, ja moni ei uskonut hänen sanomaansa 70 luvulla, sillä se tuntui liian uskomattomalle. Nyt me kuitenkin elämme niitä aikoja jotka Wilkerson näki etukäteen. Hän näki mm. homoseksuaalisuuden nousevan yleiseksi trendiksi, ja tulevan myös kirkkoihin asti. Se tuntui utopistiselta 70 luvulla, mutta se on nyt meidän aikamme todellisuutta. Wilkerson kirjoittaa Näky-kirjassan (1973) näin: "On olemassa kaksi voimaa, jotka estävät homoseksuaaleja antautumasta täydellisesti syntiinsä: yhteiskunta ei hyväksy heitä, ja kirkko vastustaa heitä opetuksillaan. Mutta nämä esteet häviävät, kun yhteiskunta ei enää vastusta heidän syntiään, eikä pidä sitä epänormaalina, vaan rohkaisee heitä siinä, ja kun kirkko ei enää saarnaa heidän synnistään, vaan tukee heitä heidän sukupuolisissa toiminnoissaan. Tulvaportit ovat auki, ja homoseksuaaleja rohkaistaan jatkamaan synnissään. Näyssäni olen nähnyt, että nämä kaksi estettä pyyhitään pois tieltä, ja kun ne otetaan pois, seuraa kaaos".

Näin on todellakin käynyt, vaikka sitä vain muutama vuoskymmen sitten oli täysin mahdoton uskoa: Yhteiskunta on normalisoimassa homouden ja kirkko on menossa tähän mukaan.

Sukupuolineutraalin avioliittolain eli homoliittolain jälkeen on tullut valtavasti muutoksia, jotka kertovat minkälaisessa sekaannuksessa jo nyt elämme.

Jotain merkki kaaoksesta edustaa jo sekin että pidetään normaalina sitä että lapsella ei ole äitiä. Toinen kaaoksen merkki on siinä että enää ei haluta myötään että on olemassa vain kaksi sukupuolta. Kaaoksen merkkejä on siinäkin tyttöja ja poikia ei haluta enää kouluissa ja päiväkodeissa enää kutsua tytöiksi ja pojiksi.

Ruotsissa kaaoksen merkkejä edustaa se että siellä raiskatuille miehille on avattu oma poliklinikkansa.

Olen melko varma että vielä pahempaa on tulossa, jos kansa ei tule järkiinsä.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Hän näki mm. homoseksuaalisuuden nousevan yleiseksi trendiksi, ja tulevan myös kirkkoihin asti. Se tuntui utopistiselta 70 luvulla, mutta se on nyt meidän aikamme todellisuutta."

Homoseksuaalisuusko yleinen trendi? Väittääkö kommentoija sen olevan enemmistön seksuaalinen suuntautuminen? Mutta totta on se, että kirkossa on myös homoseksuaaleja, työntekijöinäkin, ja tottahan heillä on siis myös päätösvaltaa.

"Ruotsissa kaaoksen merkkejä edustaa se että siellä raiskatuille miehille on avattu oma poliklinikkansa."

Eikö raiskattuja miehiä saisi auttaa? Mistä päättelet, etteivät tekijät ole heteroita? Muistathan Sodoman ja Gomorran, joissa nimenomaan heteromiehet alistivat raiskaamalla. Eihän koko kaupunkien väestö olisi mitenkään voinut olla homoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset