Raimo Ilaskivi

...takana länttä ja Eurooppaa...

Venäjän uusi politiikka päästää pakolaisia ilman asiakirjoja rajan yli Suomeen perustuu siihen, että se katsoo Suomen olevan EU:n heikoin lenkki. Tämän ajattelun mukaan, jota mm. Iltasanomien sivuilla on ansiokkaasti analysoitu, Suomi saataisiin helpoimmin luopumaan pakotteista ja tekemään särön EU:n ja USA:n yhteiseen pakoterintamaan.

Yhteiseen rintamaan. Mutta onko sellaista vai olemmeko me taas se maa, joka saa eniten kärsiä ja jonka pysymistä rintamassa kaikki Euroopan Unionin jäsenmaat eivät edes tue. Minun näkemykseni avautui vuoden vaihteessa, kun Ruotsi alkoi  lähettää Haaparannan kautta maahamme yllättäen juna- ja bussilasteittaen pakolaisia, joitten aiheuttamat kustannukset se näin siirsi itäisen veljesmaan kannettaviksi. Suomen, joka ei tällaisiin massavirtoihin ollut millään tavoin varautunut; luotimmehan siihen, että Ruotsi noudattaisi allekirjoittamaansa Dublinin sopimusta.

Venäjä on Suomen osalta oikeassa, valitettavasti. Meillä on pisin EU-raja sitä vastaan, ja tämän rajan valvonta on mahdotonta, jos Venäjä tieten tahtoen poikkeaa aiemmasta, yhteisesti sovitusta politiikasta, jonka mukaan maasta toiseen siirtyminen edellytää asianmukaisia asiakirjoja, viisumi niihin mukaanlukien. Nyt ei näin tapahdu. Lisäksi me olemme EU-maista suurin pakotepolitiikan aiheuttama kärsijä. Kauppavaihtomme on suorastaan romahtanut, Venäjä on pudonnut viidenneksi vientimaittemme joukossa. Myös turistivirrat Venäjältä Suomeen ovat vahvasti ehtyneet, mikä tunnetaan varsinkin itärajan läheisissä suomalaiskunnissa.

Pakotepolitiikka syntyi kun länsi halusi rangaista itänaapuriamme Krimin valtauksen johdosta, koska sen katsottiin kuuluvan Ukrainalle. Jos hieman historiaa muistelee, niin ei länsi millään tavoin reagoinut silloin, kun Suomi menetti Karjalan ja erän muita alueita silloiselle Neuvostoliitolle - päinvastoin liittoutuneet  yhdessä allekirjoittivat maallemme raskaan rauhansopimuksen alueluovutuksineen ja sotakorvauksineen. En ole huomannut, kuinka kauan pakotepolitiikkaa on tarkoitus jatkaa, milloin sen pitäisi päättyä. Vastauksena tietenkin voi olla, että silloin, kun Krim palautetaan Ukrainalle. Mutta eikö tämä ole yhtä epärealistinen olettamus kuin Karjalan palauttaminen Suomelle? Ei itäinen suurvalta valloituksestaan luovu.

Ja tämä johdattaa seuraavaan: Aikovatko USA ja EU jatkaa pakotepolitiikkaansa äärettömiin täysin välittämättä siitä, mitä erityisesti taloudellisia vaikeuksia tästä aiheutuu. Tietoa pakotteiden loppumisen aikataulusta kun ei ole uutisissa näkynyt. Sanomattakin on selvää, että tämä ei Suomen kannalta ole aivan vähäpätöinen kysymys. koska Venäjän vastatoimet - viimeisenä pakolaisten päästäminen rajan yli - kohdistuvat raskaimmin meihin. Takanamme on todella Eurooppaa, jota meidän pakotepolitiikassakin pitäisi varjella mutta josta me emme nytkään näytä konkreettista apua saavan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi juuri nyt mitä mielenkiintoisimman aspektin vellovaan keskusteluun. Entäpä jos Turkki muuttaa suhtautumistaan Syyriasta ym. lähi-idän maista ja jopa Afrikasta tuleviin pakolaisiin, joitten on pakko etsiä uusia reittejä länteen. Tällöin Venäjä alkaisi näyttää sopivalta kauttakulkumaalta. Miten se suhtautuisi uuteen tilanteeseen? Joutuisiko se itse asiassa samojen ongelmien eteen kuin EU-maat nyt?

Vihanpitoa eli pakotelinjaa ei äärettömiin voi jatkaa.  Molemmat osapuolet kärsivät - kaikkein vähiten tietysti eräänlaisena päällepäsmärinä kaukana  meren takana oleva USA. Eikö täten EU:n ja Venäjän tulisi nopeasti aloittaa kahdenkeskeiset neuvottelut pakotteiden purkamisesta ja olosuhteitten saattamisesta ennalleen. Paitsi taloudelliset molemminpuoliset ongelmat tätä puoltaisi myös yleispoliittisen tilanteen lievittäminen. Sotilaallisen uhittelun kasvu Itämeren alueella on tästä erinomaisena esimerkkinä. Ellei mitään tehdä, uusi kylmän sodan aikakausi on enemmän kuin lähellä.

Pitäisikö meidän siis omista itsekkäistäkin syistämme alkaa ajaa edellä kosketeltua linjaa? Valitettavaa sanoa, mutta kun toiasiat on tunnustettava, se on EU:n heikoimpana lenkkinä nimenomaan meidän etumme. Tätä kautta osapuolten olisi myös mahdollista laaja-alaisesti varautua siihen pakolaistulvaan, jolle ei nyt loppua näy ja joka saattaa etsiytyä sellaisillekin reiteille, joista kaikki kärsivät. Harkitkaapa, maamme poliittiset vallankäyttäjät! Tumppu suorana seisominen kun ei ratkaisuja tuo.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Jukka Laine

Usein näkee maalailtavan kuvaa, jossa Venäjän merkityksen vähentymisen meille sanotaan olevan Suomen etu. Nyt me kumarramme länteen entistä tiiviimmin, niin taloudellisen, poliittisen kuin sotilaallisen yhteistyön merkeissä ja pyllistämme itään.

Koskahan ne hyvät asiat alkavat näkyä Suomelle, kun kiltisti teemme mitä käsketään. Kaikesta puheesta ja venäjäyhteistyön väheksymisestä huolimatta Suomi on myös euroalueen talouden heikoin lenkki. Jopa Kreikka pyyhältää kohta Suomen ohi taloudellisessa kehityksessä.

Toki paljon taloudesta on itse saatettu saattohoitoon, mutta eipä poliittiinen kehitys näytä meitä edesauttavan.

Vesa Leinonen

"Usein näkee maalailtavan kuvaa, jossa Venäjän merkityksen vähentymisen meille sanotaan olevan Suomen etu".

Ei se sitä tarkoita että sitten kun joku Idästä ei sanele sitä mitä pitää tehdä, ja että sen jäkeen ei itse tekisi mitään. Siinä on hyvä mahdollisuus alkaa ajattelemaan asioita itsenäisesti. Vaikkapa lukea kansainvälisten lakien historiaa.

"Koskahan ne hyvät asiat alkavat näkyä Suomelle, kun kiltisti teemme mitä käsketään".

Ei se sitä tarkoita että itse emme tee mitään.
Kun on tilaa ja aikaa ajatella niin sitten pitää käyttää sitä hyvää mahdollisuutta hyvin.

Suomessa on vähän yleistä ymmärrystä asioista. Todella kummallista että aikuiset ihmiset kuin Raino Ilaskivi kirjoitti, hänen kirjoitus todistaa että hän ei ymmärrä hölyn pölyä mitään miksi pakotteita edes käytetään?

Sama oli Timo Soini (PS). Timo Soini sanoi heti alussa että eihä hän ymmärrä miksi niitä laitetaan? eikä hän usko että ne toimisi?

Kuka laski Timon eduskuntaan?

Se on uskomatonta. Kansaedustajalta sanoa sellaista epäuskoa ja ajattelemattomuutta. Suhteesa kansainvälisten pakotteiden periaateet.

Kansainväliset pakotteet ovat rauhan omainen keino sanoa osapuolelle että emme hyväksy sitä mitä te teette.

Miesten vaimot käytää samaa periaatetta omille miehille, silloin kun naiset haluavat kääntää miesten tahtoa.

Vanhemmat käyttävät samaa pakote periaatetta ohjaamalla omia lapsia.

Rauhan omainen pakote sisältää paljon viisautta.

Se valitsee omat ystävät, käyttäytymisen perustalta.

Kansainvälinen pakote on kansainvälistä viisautta.

Sen alla monet pirut saattavat kyllä alkaa kiermurrella, kirota ja raivota.

Mistä se johtuu? Se ei ole pakotteen periaateen vika, se johtuu ihmisen omasta sisäisestä sielun elämästä.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Oikein ajateltu pakotepolitiikan tavoitteista. Tavoitteet ovat hyviä yrityksiä rauhanomaiseen asioiden oikeaan suuntaan ohjaamiseen. Silti niitä ei voi tehdä siten, että ne suuntautuvat oikeudenmukaisesti näin laajoilla alueilla. Toimenpiteet pitäisi olla täsmäsuunnattuja ettei sivulliset kärsi.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Pyllistely itään" alkaa olla jo vanha vitsi. Missään pumaskassa ei sanota, että jos meillä on hyvät suhteet länteen, niin meillä täytyy olla huonot suhteet itään.

Koko EU aika Suomelle on ollut taloudellisesti hyvää aikaa, - oikeastaan liian hyvää. On totuttu että raha tulee helposti. Nyt kun se alkaa tyssätä, kaikki ovat nousseet takajalilleen, että 'meidän edusta ei ainakaan leikata'!! Erityisesti vasemmalle kallellaan olevia dosentteja ja professoreja riittää.

Jos työmarkkinaosapuolet osaisivat hoitaa asiat oikein, selviäisimme tästäkin lamasta kunnialla, kuten esim. Ruotsi, Tanska, Saksa... Lääkkeet laman hoitamiseen kyllä on kaikkien tiedossa, mutta nyt onkin kyse siitä onko johtajilla tarpeeksi pallia käyttää näitä lääkkeet.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ilaskiveltä esimerkillistä reaalipolitiikkaa, jollaista aivan liian harvoin on täällä tarjolla.

Allekirjoitan!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ainoa johdonmukainen päätös pakotteiden lieventäsmiselle tai jaksottaiselle poistamiselle, vastavuoroisesti Venäjän politiikan muuttumisen myötä on, että päätökset tehdään EU tasolla ja EU:n päätöksellä. Se on ainoa mahdollisuus.

Täällä kauhistellaan Suomen ja Venäjän välistä kaupan vähentymistä pakotteiden takia. Suomen vienti Venäjälle on vain 8 % Suomen viennistä. Vuodesta 2014 vienti on vähentynyt reilulla miljardilla eurolla ja aiheuttanut n. 1 000 työttömyyden.

Suomen ja useimpien muiden maiden vienti Venäjälle on romahtanut. Ihmiset puhuvat siinä yhteydessä pakotteista, mikä on ihan puuta heinää. Esimerkiksi Kiinan vienti Venäjälle supistui 36 prosenttia viime vuoden alkupuoliskolla, vaikka Kiinaan ei kohdistu minkäänlaisia Venäjä-pakotteita eikä myöskään vastapakotteita Venäjältä.

Venäjän vientien hiipuminen johtuu siitä, että venäläisten ostovoima dollareissa, euroissa tai juaneissa on laskenut. Nykynäkymillä laskee edelleen.

Osa suomalaisista olisi valmis kusemaan EU:n yhteisen linjan päälle ja lopputuloksena saattaisi olla, että Venäjän viennin suhteen ei mikään muuttuisi.

Mahtaako kukaan näistä Suomen pakotteiden purkajista ajatella mikä vaikutus Suomen länteen suuntautuvalla viennin kohtalolla saattaisi olla. Suomen viennistä lähes 60 % suuntautuu EU:maihin ja muuhun eurooppaan. Arvoltaan lähes 40 miljardia euroa. Tämä kauppa siis kannattaa joidenkin mielestä riskeerata.

Muusta kansainvälisestä maineesta ja yhteistyön tulevaisuudesta nyt puhumattakaan.

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Miten sa jatko kuuluikaan? ... takana länttä ja Eurooppaa, varjelen vartija sitä! Ja yksin sitä on varjeltu, joten jossakin vaiheessa on kysyttävä, mikä on oma etu ja koetettava saada EU ymmärtämään ne sanat sieltä Tuntemattomasta: Ei sodat sotimalla lopu! Joskus on rauhakin tehtävä ja siitä nyt on kysymys. Emme me neuvotteluja ajaessamme lännen loukkuun joudu, sillä yksi jos toinenkin maa pohtii jo samaa: Mitä hyötyä tästä on?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Raimo Ilaskivi

Kaikki näyttää olevan kaupan. Mitä hyötyä tästä on ?

Muistaksen ylipormestari Ilaskivi oli yksi niistä EU:n liittymisen äänekkäimmistä puolestapuhujista ja Suomen kuulumisesta läntiseen yhteisöön. Jos muistatte.

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi Vastaus kommenttiin #8

No en varmaan ollut äänekäs mutta puolestapuhuja kyllä. Ja nytkin toivon, että EU ottaisi yhteisesti kantaa pakotepurkuun eikä painaisi päätään jatkuvasti päin Karjalan mäntyä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #9

Raimo Ilaskivi

EU on ottanut yhteisesti kantaa pakotteiden purkuun. Pakotteiden peruminen vaatii kaikkien jäsenmaiden yksimielisyyden. Blogistikin ymmärtää, että tätä yksimielisyyttä ei ole lähiaikoina näkyvissä. Pikemminkin päinvastoin.

Euroopan parlamentin päätöslauselmassa vaaditaan Krimin palauttamista Ukrainan hallintaan (04.02.2016).Siinä muun muassa todetaan, että Krimin palauttaminen Ukrainalle on yksi ehdoista sille, että EU voi palauttaa yhteistyösuhteet Venäjään ja että Krimin annektointiin liittyvät pakotteet voidaan purkaa.

Suomen kannalta pakotteiden purkamiselle olisi merkitystä vain silloin, jos Suomen ääni ratkaisisi lopputuloksen.

Toisaalta Suomen talouden kannalta pakotteiden, EU maiden, Kanadan, USAn ja Australian, yhtäaikaisella pakotteiden purkamisella ei olisi sanottavaa merkitystä Suomen kannalta, koska kauppa Venäjän kanssa on ollut vuodesta 1970 alijäämäistä.

Venäjän ja Suomen välisen kaupan alijäämä on ollut suurimmillaan yli 6 miljardia euroa. Venäjällä ei ole ollut edes intressiä ostaa Suomesta tuotteita pitääkseen kaupaataseen tasapainossa.

Venäjä on ollut aina epäluotettava, arvaamaton, epäjohdonmukainen kauppakumppani. Siinä kaupassa on aina oltu Venäjän taloudellisen vakauden ja poliittisten virtausten armoilla aina Neuvostoliiton toisen maailmansodan ajoista alkaen.

Venäjästä ei ole Suomen talouden vakauttajaksi. Nytkö meidän pitäisi myydä suomalainen oikeidenmukaisuus, demokratiamme, länsimaiset periaatteemme ja yhteinen EU jäsenyytemme tavoitteet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #32

"Venäjästä ei ole Suomen talouden vakauttajaksi."

Pitäisikö olla, pääasia että viennistä Venäjälle Suomi saisi työtä ja tuloja. Nyt potkimme omaan nilkkaan eikä pakotteista ole mitään hyötyä, Venäjä ei luovu 1700 luvulla valloittamastaan Krimistä koskaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #45

Tällä eräähän pakotteet kohdistuvat yrittäjiin, etenkin maatalousyrittäjiin, joten voidaan aiheellisesti kysyä mitä pahaa he ovat tehneet?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #49

Timo Kohvakka

Pakotteet ja vastapakotteet kohdistuvat pakotteiden alaisiin tuotteisiin ja niitä vieviin yrityksiin. Ei yrittäjiin eikä erityisesti maatalousyrittäjiin luonnollisina henkilöinä.

Yrittäjät samoinkuin maatalousyrittäjät jatkavat tuotteidensa valmistusta ja maataloustuotantoa ja valmistus ja tuotteet kaupataan kotimaan markkinoille, teollisuuteen ja muihin maihin suuntautuvaan vientiin. Valiokin kertoi viime viikolla, että kaikki menee kaupaksi, mutta kilpailun takia hinta on alhaisempi kuin Venäjälle vietäessä.

Sitä et näytä huomaavan, että erityisesti elintarviketeollisuus käyttää tuottajia hyväkseen vaatimalla heitä hyväksymään alemmat tuottajahinnat vedoten Venäjän vientikaupan loppumiseen määrättyjen tuotteiden osalta.

Miksi yritykset vaativat tuottajia hyväksymään tuottajahintojen alennukset ? Mikseivät yritykset kanna vastuutaan ja pidä tuottajahintoja entisellään ja pienenää omia voittojaan. Elintarviketeollissu on tehnyt investointinsa tlaitoksiinsa ja sopimuksensa tuottajien kanssa, eikö ? Nyt kun kauppa ei käy, laitetaan tuottajat maksumiehiksi.

Yrittäjät ja maatalousyrittäjät eivät ole tehneet mitään väärää. Väärin ovat tehneet elintarviketeollisuus, tukkuporras ja kauppa sekä alihankintayritysten päämiehet.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäjältä tulevat rauhallista tahtia siinä järjestyksessä missä rajavartijat löytävät vanhoja autoja halukkaille myytäväksi, siis ei suoraa lahjontaa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Venäjä on ottanut Turkilta oppia, pakolaisilla on kiva kiristää.

Kyllä tämä maailman meno johtaa johonkin kamalaan, pahimmillaan 3. maailmansotaan. Ei enää paljoa tarvitse jotta siihen tilanteeseen päästään.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Venäjä on ottanut oppia Turkilta pakolaispolitiikassa.

Ja Pohjois Korealta neuvottelutaktiikassa.

Suomen hallitus jatkaa EUn mallilla. Ei tee mitään.

EIköhän Suomella olisi oikea tapa "suvereenina" valtiona sulkea Venäjän raja viisumittomilta päättäväisesti. Venäjälle voisi vain sanoa että meidän täytyy seurata EUn päätöksiä, (mieluummin kuin täysin meekityksensä kadottanutta "pakolaisdirektiiviä".

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Suuret kiitokset - jälleen kerran - hyvästä blogista!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Raimo Ilaskivi: "... kun Krim palautetaan Ukrainalle. Mutta eikö tämä ole yhtä epärealistinen olettamus kuin Karjalan palauttaminen Suomelle?"

Blogisti Ilaskivi on tuossa toteamuksessaan realismista/epärealismista oikeammassa kuin luultavasti itsekään ymmärtää - hänhän kai ennusteli jotain samansuuntaista myös vähän ennen Berliinin muurin murtumista ja Baltian maiden uudelleenitsenäistymistä 1990-luvun alussa uskoessaan, että ancien régimen linjaukset ovat ikuisia... ;)

Krim todellakin palautunee suurin piirtein yhtä todennäköisesti kuin meidän Karjalammekin. Näin siitäkin huolimatta, että Karjalan palautus Suomelle on historiallisten tosiseikastojen kuten vuosituhantisen suomalaisasutuksen näkökulmasta eettiseltä ja kv-oikeudelliselta kannalta vieläkin kiistattomammin perusteltua, välttämätöntä ja kiireellisempääkin kuin Krimin palautus Ukrainalle. Ukrainahan sai tuon tataarien ja muidenkin kansojen aiemmin asuttaman maan haltuunsa vasta tsaarien ja neuvostoimperialismin toiminnan myötä. Ks. taustaa: Alkuperäinen Suomineito ilman rihmankiertämää - katso kuva> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204641-a...

Ilaskivenkin peräänkuuluttaman inhorealismin myötä on kuitenkin syytä epäillä kummankin palautuksen ja sitä kautta todellisen uusliennytyksen toteutumista vielä itänaapurimme nykyisen putinistihallinnon aikana. Ja se aika on useiden kv. politiikan ja talouden asiantuntijoiden mukaan käymässä vähiin. Juuri nyt, Venäjän turvautuessa taloutensa sakatessa viimeisinä oljenkorsinaan äärimmäisen alhaisiin ja julkisäälittäviin itkupotkuvastatoimiin, suurin virheemme olisi osoittaa heikon lenkin kaikkein surkeinta ominaisuutta eli antaa periksi ja höllentäää tai poistaa pakotteita viime metreillä voiton jo häämöttäessä. - Liittoutuneen ihmiskunnan yhteinen etu on nyt päästä mahdollisimman nopeasti, vähin haitoin ja verettömästi eroon Putinin itäfasistisuusstalinistisesta mafiahallinnosta!

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Ja kuka/mikä tulee Putinin jälkeen?
Ihmisillä on kummallinen idea siitä, että kun ja jos talouspakotteilla saadaan Venäjän talous polvilleen ja Putin pakotetaan poistumaan vallasta, niin sen seurauksena sitten joku "hyvis" ottaa vallan Venäjällä. Ei ole tullut mieleen, että sekasorron keskellä se vallan ottaja on todennäköisemmin "pahis"?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hitlerin ja Stalinin ja Milosevicin ja Honeckerin jälkeen tuli esimerkiksi jotain vähän parempaa... Ja monet uskovat sen koituvan sen hyväksi kaikille, varsinkin venäläisille, ks. http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2118...

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #16

Koska joskus kusipään jälkeen on valtaan tullut vähemmän kusipää, niin sitten Putinin jälkeenkin valtaan tulee joku vähemmän kusipää. Jee, mykistävää argumentointia!!

Vesa Leinonen

Raimo Illaskivi takana länttä ja Eurooppaa?
Siis sinä kumarrat Neuvostoliiton-venäjän Itään.

Jos et kumarra, niin aiankin olet kirjoituksessa hyvin etupainotteisesti sinne suuntaan menossa.

”Pakotepolitiikka syntyi kun länsi halusi rangaista itänaapuriamme Krimin valtauksen johdosta, koska sen katsottiin kuuluvan Ukrainalle”.

Yhdysvaltojen johtajien näkökulmasta se oli suuri röyhkeä askel Venäjän johtajilta kohti laittomuutta. Ei mitään kunnioitusta naapuri Ukrainan valtion itsenäisyydelle. Euroopan Unionissa samalla tavalla vastuulliset johtajat ketkä kunnioittavat oikeudenmukaisuutta, näkivät sen olevan suuri röyhkeä askel Venäjältä kohti laittomuutta. Tosiasiassa se krimin niemimaan kaappaus/anastus pitää nähdä olevan valtion ryöstö, ja sitä se olikin.

”Jos hieman historiaa muistelee, niin ei länsi millään tavoin reagoinut silloin, kun Suomi menetti Karjalan ja erän muita alueita silloiselle Neuvostoliitolle - päinvastoin liittoutuneet yhdessä allekirjoittivat maallemme raskaan rauhansopimuksen alueluovutuksineen ja sotakorvauksineen”.

Muistat oikein että Suomi menetti paljon Suomen maan alueita Neuvostoliitolle, mutta sinun logiikka yhdistää 1939,1940, 1945 tapahtumat nykypäivään, ja sanoa sen päälle että väkivaltainen hyökkäys sota 1939, ja Suomen maan alueitten kiristys 1940, ja lisä kiristyksiä 1945, on jotenkin sitova tulevaisuuden kohteen? Se on virheellistä ajattelua, tai enemmän se ei ole ajattelua, se on vain vanhan viulu soitto levyn toistamista (defeatism) . Siinä ajattelussa tavassa on tullut neulan urassa virhe, mikä junnaa paikallaan. Se palvelee hyvin Stalinin tahtoa vielä 75 vuoden jälkeen.

Miten ajatella asiaa järkevästi oikealla tavalla?

Katso asiaa aikajanan kautta.
1. Tarton rauha 1920. Rauha oli sovittu ja voimassa. Ei rauha makua muuta.
2. Molotov & Ribbentrop sopimus. Hitlerin ja Stalin Euroopan ryöstö retki.
3. Väkivaltainen hyökkäys sota Suomeen 1939.
4. Suomen alueitten anastus 1940.
5. Nürnbergin oikeudenkäynnit 1945,1946
6. Nürnbergin oikeudenkäynnit kesti 11 kuukautta. Sota rikolliset olivat Nürnbergin vankilassa 11kk.
7. Nürnbergin Periaatteet.
8. Suomessa ei vieläkään tajuta miten suuri tapahtuma Nürnbergin oikeudenkäynti oli kansainväliselle oikeudelle. Valtavan suuri ponnistus tuoda kansainvälinen oikeudenmukaisuus voimaan.
9. Samat Nürnbergin Periaatteet ovat vieläkin voimassa 2016. Ne perustuvat luonnon oikeuteen. Sitä samaa luonnon oikeutta mitä oli maan päällä 3500 vuotta sitten, kun Mooses sai 10 käskyn periaatteet.
10. Suomen valtion edustajat olivat heikossa asenteessa. Roistot väittelivät Suomen edustajat häviöön.

Sitä ei pidä missään nimessä hyväksyä, ei kaikki Suomalaiset hyväksyneet sitä, siksi ne sanoivat Neuvostoliiton olevan ryöstö valtio ja sotarikollisia, ja sitä se olikin. Niistä samoista sota rikoksista Natsi Saksan upseerit saivat kuoleman tuomion. Neuvostoliiton johtajat eivät saaneet 1939 – 1945 sota rikoksista mitään tuomiota.

On hyvin helppo jäljittää historian tapahtumia, ja näyttää missä kohtaa Suomen valtion edustajat alkoivat uskoa Neuvostoliiton valheita hävisivät joka kerta. Suomen valtiolla pitää olla vahvempi oikeudenmukaisuuden taju, ja ymmärrys todellisesta historian aikajanasta, ja pitää kiinni oikeudenmukaisuuden periaatteeista.

”En ole huomannut, kuinka kauan pakotepolitiikkaa on tarkoitus jatkaa, milloin sen pitäisi päättyä. Vastauksena tietenkin voi olla, että silloin, kun Krim palautetaan Ukrainalle”.

Rehellisyyttä pitää kunnioittaa, arvostaa ja puolustaa, se on ainoa keino miten onnistua elämässä.

”Mutta eikö tämä ole yhtä epärealistinen olettamus kuin Karjalan palauttaminen Suomelle? Ei itäinen suurvalta valloituksestaan luovu”.

Epärealistinen olettamus? Sinun mielessä se kyllä on epäreaalinen, mutta ei niin epäreaalinen kuin Terijoen hallitus eli Kuusisen hallitus, viralliselta nimeltään ”Suomen kansanhallitus”.

Siinä oli usko kerralla nostettu ylös korkealla tolppaan, esitetty parempana vaihtoehtona Suomen tulevaisuudelle. Sairas ylimielinen Neuvostoliiton asenne.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Terijoen_hallitus

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

No mitä sitten tulisi tehdä? Antaa nykymenon jatkua ja Suomen ajautua yhä syvemmälle vaikeuksien kierteisiin. Elleivät suuret tajua tai niitten ylpeys ei anna toimia pakotepolitiikassa, jonkun on tehtävä ehdotus sen poistamiseksi. Se on vahvasti meidän etumme. Ei siinä tarvitse sen kummemmin kansainvälisen historian paaluja toistella eikä kumartaa itään eikä länteen vaan kysyä, mikä on Suomen ja suomalaisten etu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mitäkö tehdä? Jospa vaikka joku vanhempi valtiomiehemme (RI?) lopultakin osoittaisi ainaisen kyyristelyn ja paaviakinpaavillisemman toistentahtoonmuotoutumisen sijaan tämänkaltaista itsetuntoa kv. rauhan asian ja omienkin intressiemme esiintuomisessa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1581946508...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Parahin Raimo Ilaskivi. Eivätkö kaikki pakotteet poistu sillä, että Venäjä lopettaa Krimin miehityksen ja separatistien auttamisen ja aseistamisen Itä-Ukrainassa? Miksi ei lähdetä tästä vaihtoehdosta pakotteiden purussa?

Taitaa kyllä olla niin, että itänaapuri ei anna periksi missään eikä koskaan?
Mutta rähmälleen sen eteen ei ole enää syytä maamme(kaan) heittäytyä vaikka kuinka kirpaisee.
Jonkin verran nöyrä pitää suurvallan edessä olla, mutta nöyristelemään ei pidä ruveta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #46

"Miksi ei lähdetä tästä vaihtoehdosta pakotteiden purussa?"

Edelleen pätee, tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Venäjälle Krimistä luopuminen olisi nöyryyttävää eikä 200 vuotta Venäjän hallinnassa olevasta laivastotukikohdasta tulla luopumaan geopoliittisista syistä, puhumattakaan että laivastotukikohta luovutettaisiin Natolle.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #47

Nöyryyttävää tai ei, ja onnistuu tai ei, mutta miksi aina lähdetään siitä, että Venäjää uhataan ja sorsitaan, joten sen pitää puolustautua?
Miksi ei asiaa millään nähdä, ja itänaapuri itse, toisinpäin??
Tätä en ymmärrä! Siis lähinnä sitä, miksi eräät suomalaiset näkevät vain tuon ensin mainitun uhan?

Jukka Laine

Minä äänestin Suomea EU:n jäseneksi porttina itään. Nyt Suomesta on tehty muuri idän ja lännen kiistojen välille. Olemme suurvaltapolitiikan vankeja.

Kenen intressejä EU ajaa? Eikö tulevaisuuden kasvua synny BRICS maissakin.

Kauppatilastot kertovat että USA;n ja Venäjän välinen kauppa kasvaa kun taas pakotepolitiikan takia Suomen itäraja kurjistuu ja kauppa hiipuu. Myös monet suuret EU maat ajavat omia taloudellisia intressejään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kasvu alkaa kaikkialla itänaapurimme siirtyessä Putinin-jälkeiseen aikaan, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198902-p...

On turhaa odottaa kasvun ja uusliennytyksen toteutumista vielä itänaapurimme nykyisen putinistihallinnon aikana. Ja se aika on useiden kv. politiikan ja talouden (mm. Soros) asiantuntijoiden mukaan käymässä vähiin. Juuri nyt, Venäjän turvautuessa taloutensa sakatessa viimeisinä oljenkorsinaan äärimmäisen alhaisiin ja julkisäälittäviin itkupotkuvastatoimiin, suurin virheemme olisi osoittaa heikon lenkin kaikkein surkeinta ominaisuutta eli antaa periksi ja höllentää tai poistaa pakotteita viime metreillä voiton jo häämöttäessä. - Liittoutuneen ihmiskunnan yhteinen etu on nyt päästä mahdollisimman nopeasti, vähin haitoin ja verettömästi eroon Putinin itäfasistisuusstalinistisesta mafiahallinnosta!

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Toisen maan hallintoon me emme voi puuttua, emme korvata Putinin hallintoa jollakin muulla; maitten välisiin suhteisiin mm. pakotepolitiikan osalta kyllä. Viisas pyrkii neuvotteluihin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #19

Kyllä pakotteet tosiasiallisesti voivat toimia (niin kuin oli ihan jo lähtökohtaisestikin oletettu?) vain sitä kautta tai siihen johtaen että Putin menettää käytännössä taloudelliset ja 'legitiimit' perusteet valtansa säilyttämiselle. Vain sitä kautta uusi ja parempi kausi kaikille voi alkaa. Olisi hölmöä edes kauniina mukadiplomaattisena eleenä esittää monin tavoin kalliiksi tulevaa hymykmpanjaa samalla kun faktisesti alusta lähtien päämäärätietoisesti kaadamme diktaattoria. Ei se purrut Miloseviciinkaan eikä pure Kim- jong Unin dynastiaan. Pysytään rooleissamme järkähtämättä, olemme pakotteiden ja länsimaisen demokratian ja oikeuden ja hyvinvoinnin puolella mafiataloutta ja uusstalinismi-imperialismia vastaan.

Vesa Leinonen Vastaus kommenttiin #20

Oikeudenmukaisuus on todella olemassa, sillä on oikeudenmukaiset periaateeet.

Suomessa olisi hyvä opettaa kansaa ymmärtämään mihin oikeudenmukaisuuden periatteet perustuu?

"Putin menettää käytännössä taloudelliset ja 'legitiimit' perusteet valtansa säilyttämiselle".

Olen samaa mieltä. Miksi siksi että se perustuu totuuteen.

Nyt on menossa väli taistelu siitä että kenellä on voima ja valta määritellä mikä tai kenen laki on voimassa.

Kansainvälinen laki vai venäjän johtajien Putin-Mafia laki.

Yksinkertainen totuus.

Missä ja miten voimassa on ihmisten järki ja ymmärrys?

Ajatella tosi asioita.

Vesa Leinonen

"Minä äänestin Suomea EU:n jäseneksi porttina itään".

"Nyt Suomesta on tehty muuri idän ja lännen kiistojen välille. Olemme suurvaltapolitiikan vankeja".

Ajatteleppa asiaa yksityis kohtaisesti.

Maanpallon päällä on rauhaa.

Maailamassa on lähes 200 maata.

Maailmassa on luonnon oikeudenmukaisuus mitä jokaine valtion jossain osin kunnioitta lakeja. On myös paljon naapurien yhteisiä rajoja.

Lakien kunnioitus yllä pitää rauhaa. Rauha on luonnollinen tila sivistyneille ihmisille.

Kuka rikkoi lakeja? Se oli Venäjä.

Jos yksi maa rikkoo törkeästi lakeja, naapuri maat paheksuvat sitä.

Jos jonkun maan diktatuuri on sekoillut, saanut maistaa liian paljon voimaa ja valtaa, se voi helposti sekoilla. Mennä halpaan.

Kuka asetti pakoteet Euroopalle ja Suomelle?

Se ei ollut USA, eikä ollut EU, eikä ollut Suomi.

Syypää on se diktatuuri Venäjällä. Hän asetti elintarvike vienti kiellon Suomen elintarvikkeille.

Moni ihminen kuka ei ajattele asiaa järkevästi, nyt syyttää UA ja EU siitä että elintarvikkeita ei voi viedä Venäjälle.

Se on osa rikollisten mielen laatua, heidän mieli toimii sillä tavalla miten saada mahdollisen paljon tuhoa aikasekseen että heillä olisi vapaus toimia miten he haluavat toimia.

Se on kieroa vääryyttä.

Oikea tapa on tunnustaa että kyllä, venäjän johtajat tekivät väärin, ja niin tunnusta ja purkaa rikollisen toiminnan venäjän valtion johtajissa.

Onko tämä suora linja ajatelu oikeudenmukaisuudesta, sinun mielestä vaikea asia ymmärtää?

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Keneltäköhän loppuu ensin hiekka tiimalasissa?

Paavo Kuronen

"Kuka rikkoi lakeja?"

USA. Se hyökkäsi laittomasti valheiden perusteella Irakiin, Libyaan, Syyriaan, jätti miljoonia kuolleita. Ukrainan vallankumouksen järjestäneiden globalistien, kuten George Sorosin toiminta on myös moraalisesti täysin tuomittavaa.

Käytännössä jokainen USA:n presidentti Nürnbergin oikeudenkäyntien jälkeen olisi tuomittava kuolemaan, jos laeista pidettäisiin kiinni. Esimerkiksi sarjaraiskaaja ja massamurhaaja Bill Clinton, joka pommitti tarkoituksella Sudanilaisen lääketehdasta ja aiheutti useiden kymmenen tuhansien siviilien kuoleman.

Mitä väärää Venäjä on tehnyt? Itä-Ukrainan ja Krimin asukkailla on itsemääräämisoikeus, eikä niitä voida väkivalloin pakottaa pysymään osana Ukrainaa. Tilannehan on käytännössä sama, kuin jos Venäjä olisi rahoittanut ja järjestänyt vallankumouksen Suomessa, ja laittanut oman nukkehallituksensa valtaan, joka olisi ensitöikseen hyökännyt etnisten ruotsalaisten asemaa ja Ruotsin kieltä vastaan. Ruotsi ottaisi varmaankin nopeasti Ahvenanmaan haltuunsa, samoin kuin Venäjä otti Krimin, ja saattaisi jopa auttaa uutta hallitusta vastaan taistelevia suomenruotsalaisia. Tästä syystä teidän logiikkanne mukaan Ruotsi olisi syyllinen kaikkeen ja vaatisitte sitä vastaan kovia tuomioita ja sanktioita.

Ymmärrän toki, että jos katsoo vain toista puolta kuvasta, niin kuva on vääristynyt, mutta silti ihmisten sokeus on järkyttävää.

Vesa Leinonen Vastaus kommenttiin #43

Sinä Paavo valehtelet.

Valehteleminen on kyllä ollut tyypillistä Neuvostoliitolaisille/kommunisteille, sitä he ovat kehitääneet omassa kultuurissa kaikista eniten, siltä perusteella miten usein he sitä käyttävät.

Neuvostoliiton valehteleminen alkoi jo varhain 1939-40. Se jatkui 1941-45 ja vuoteen 1991 asti. Kunnes Neuvostoliiton valheet pettivät perusteellisesti, ja NL hajosi.

Sinä Paavo olet myös tietämätön, et tiedä mitään totuudesta, et edes osaa ajatella rehellisesti, se näkyy hyvin selvästi sinun kirjoituksesta.
Onko sinutkin aivo pesty, uskomaan Suureen Neuvostoliiton-venäjään suuri valtana?
Olemaan jotain suurta maailmalla?

Se ei tule onnistumaan, siksi että ihmiset mailmalla eivät ole niin tyhmiä, että luopuvat totuudesta, vapaudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Ja sen sijaan ottaisi jotain sen kaltaisen hirviön kuin Neuvostoliitto-venäjä? (Evil Empire).

Jokainen voi nyky päivänä lukea historiaa, kiitos USA ja Länsimainen keksintö ja Internet palvelut. Sen idean on luonut länsimainen äly ja vapauden henki.

Kaikki Stalinin jättävät leimat ja merkit olivat itsekkään despotin suuri hulluutta. Ja kansojen orjuuttamista. Berliinin kivi muuri, ja Neuvostoliiton rauta verho. Ateisti valtio, jumalaton kuollut valtion hylkiö, ei mitään merkkiä hengellisestä elämästä. Raamatut, kirkot, papit ja muut uskovaisia vainosivat, kiduttivat ja surmasivat. Miljoonia ihmisiä käyttivät siberiassa, vankileireissä. Tosi Evil Empire, siis NL idean johtajat olivat henkisesti sairaita.

Neuvostoliiton tuomari. Nikitchenko oikeuden puheenjohtajana johti ikäviä Stalinin näytösoikeudenkäynneissä aikana Stalinin vainot ja 1936-1938, jossa hän muun muassa tuomittu Kamenev ja Zinovjev.

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Purge

Roman Andriyovych Rudenko oli Hän on myös tunnettu toiminnasta Neuvostoliiton pääsyyttäjänä, tärkein oikeudenkäynti suurten natsien sotarikolliset Nürnbergin Trials ja pääsyyttäjä Trial of Sixteen. Hän piti sotilasarvo kuin Lt.General aikaan hän palveli Nürnbergissä.

Roman Andriyovych Rudenko tietoisesti valehteli suuresa oikeudenkäynnissä, hän syytti Natsi Saksaa Katyn metsän teurastuksista. Siinä on esimerkkiä mitä tarkoittaa sana Evil empire. Stalin itse alle kirjoitti Katyn teurastukset vuotena 1940.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Katynin_joukkomurha

Monet Neuvostoliittolasiten perheen lapset oli aivo pesty uskomaan isä aurinkoiseen. Samalla tavalla venäjä aivo pesee lapsia ja kansalaisia uskomaan putiniin oli hän miten epäoikeudenmukainen tai toimii laittomasti kun vain osaa, silti venäläisiä opetetaan uskomaan putiniin.

Se ei ole länsimaitten tapa eikä tyyli. Länsimaissa opetetaan ajattelemaan, ja ymmärtämään faktoja ja elämän totuuksia. Kristin usko myös opettaa ihmisiä ajattelemaan asioita järkevästi omilla aivoilla. Ja hylätä valheet pois.
Siitä oli hyvä näytös USA tahjolta vuonna 1945. Nuremberg trials.
Neuvostoliitto oli ainakin 100 vuotta sivistyksen jälessä, jso ei enemmän.
Vielä nyt vuosi 2016 siinä Paavo Kuronen toistat sitä samaa tietämättömyytä, että USA olisi kansan sivistys kehityskessä samalla tasolla kuin venäjä?
Olet pahasti väärässä. Se on mielentila vinoutuma kommunistien laariin.

Äläkä Paavo ala jankuttamaan niin kun joku teini ikäinen kakara, joka ei edes osaa ajatella järkevästi maailman historiaa, eikä ymmärtää mikä on asioitten totuus. Lue totuus sitä on monet tutkinut ja kirjoittanut.

Mene lukemaan historiaa vaikapa wikipedia sivuilta, mielummin vähemmän Suomeksi kuin Englanti kielellä, että on tuntuva etäisyyttä Neuvostoliiton-venäjän valheitten vaikutukseen vääristää totuutta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_Union

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #52

Koskapa suosittelet lukemista ja historia kiinnostaa, niin tuolla alempana ketjussa on varmasti sinuakin kiinnostava kirjavinkki.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #52

"Kaikki Stalinin jättävät leimat ja merkit olivat itsekkään despotin suuri hulluutta"

Etkö seuraa uutisia, Stalin on kuollut.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #52

Jos valehtelen, osoita kirjoituksestani yksikin kohta, joka ei pidä paikkaansa. Sinun tässä jos jonkun pitäisi oppia historiaa, vaikka ylimielisesti alat sitä minulle opettamaan. Häpeäisit.

Annan sinulle kuitenkin anteeksi, koska uskon, että röyhkeytesi johtuu ainoastaan tietämättömyydestäsi. Argumentaatiotasi se ei paranna, koska sen sijaan, että olisit vastannut mihinkään sanomaani, olet vain kirjoittanut Neuvostoliiton pahuudesta. Tämä on sinällään hyvä asia ja hyvä alku, koska olemme tänä päivänä edelleen saman tahon hyökkäyksen alaisena, mutta hyökkääjä ei ole Venäjän Federaatio, vaan sama yhtä maailmanhallitusta, maailman armeijaa, maailman valuuttaa ja maailman uskontoa tavoitteleva globalisti-klikki, joka on ollut vastuussa molemmista viime vuosisadalla käymistämme sodista.

Aloitetaan ihan alusta, koska ymmärryksesi historiasta on selkeästi yhtä vajavainen kuin ymmärryksesi maailman tapahtumista. Oletan kirjoituksesi perusteella, että olet kristitty, joten yritän selittää Raamatun avulla.

Ensin olimme viattomia ja täydellisiä paratiisissa, mutta sitten käärme houkutteli Eevan, ja Eeva Aatamin syömään hyvän ja pahan tiedon puusta. Tämä symboloi ihmisen eksistentiaalista tilannetta: meillä on vapaa tahto ja vapaus valita, voimme tehdä joko oikein, tai väärin. Tämä vapaan tahdon olemassaolo on loppujen lopulta vastaus myös filosofeja pitkään vaivanneen pahuuden ongelmaan. Jos Jumala on kaikkivoipa ja hyväntahtoinen, miten pahuutta voi olla olemassa? "Jos Jumala ei halua poistaa pahuutta, Hän ei voi olla hyväntahtoinen. Jos Hän ei voi poistaa sitä, Hän ei ole kaikkivoipa. Jos Hän ei halua, eikä voi, miksi kutsua Häntä Jumalaksi?"

Koska meillä on vapaa tahto, jotta meitä voitaisiin koetella tässä maailmassa seuraavaa maailmaa varten, ja voitaisiin nähdä, rakastavatko sielumme todella totuutta, vai eivät. Minä olen varma omasta pelastuksestani, oletko sinä? Koska olet jo osoittanut olevasi taipuvainen uskomaan valheita tutkimatta asioita itse, ja koska vaikutat olevan täysin tietämätön maailman asioista, epäilen, että et ole edes lukenut Raamattua, saati tutkinut sitä tarpeeksi ymmärtääksesi sitä. Ehkä tunnet piston sydämessäsi, ehkä olen väärässä.

Pian syntiinlankeemuksen jälkeen tulevat Raamatussa joka tapauksessa Nooan päivät. Virkistetään muistia, mitä niistä sanotaan:

1.Moos. 6:
"5 Kun Herra näki, että ihmisten pahuus lisääntyi maan päällä ja että heidän ajatuksensa ja pyrkimyksensä olivat kauttaaltaan pahat, 6 hän katui, että oli tehnyt ihmisen, ja murehti sitä sydämessään. "

"11 Siihen aikaan turmelus levisi maassa Jumalan silmien alla ja väkivalta täytti maan. 12 Kun Jumala katseli maata, hän näki, että turmelus vallitsi kaikkialla, sillä ihmiset kuluttivat elämänsä pahuudessa."

Miksi tämä on oleellista? Koska Jeesus sanoo myöhemmin Uudessa Testamentissa, kun häneltä kysytään, milloin hän palaa, Matt. 24:

37.Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva.
38.Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin,
39.eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.
40.Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
41.Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
42.Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. 
43.Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä yövartiolla varas tulee, totta hän valvoisi, eikä sallisi taloonsa murtauduttavan.
44.Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee. 

Mitä me näemme tänä päivänä kun katsomme ympärillemme? Totalitarismi ja korruptio hallitsevat kaikkialla maailmassa. Ihmiset ovat välinpitämättömiä, kaikkialla on sotia ja kaaosta, koska olematonta rahaa konkreettisella korolla lainaavat rahanvaihtajat ovat ottaneet vallan maailmassamme. Kaikki juoksevat rahan perässä ja maailman isoimmat pankit tekevät rikoksia, minkä kerkeävät. Luontoa ei viljellä ja varjella, kuten Raamattu kehottaa, vaan sitä tuhotaan aktiivisesti ja brutaalisti: sademetsät, valtameret, kaikki saastutetaan ja tuhotaan. Ei olekaan mikään ihme, että monet tiedemiehet pelkäävät jäätiköiden sulamista ja sen aiheuttamaa merenpinnan nousua: paheellisuutemme takia vedenpaisumus uhkaa meitä jälleen, aivan kuin Nooan päivinä.

Mutta katsotaan, mitä muuta Jeesus sanoi paluustaan opetuslasten sitä kysyessä.

Matt. 24:
"4. Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. 5. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.
6. Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.
7. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
8. Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua."

Paljon on tosiaankin eksyttäjiä liikkeellä näinä päivinä, ja sinä olet yksi niistä, kun kristinuskon nimissä puolustat yhdysvaltalaisia massamurhaajia, tekopyhiä valehtelijoita ja psykopaatteja.

Me olemme kuulleet sotien melskettä ja huhuja sodista. Minä en ole peloissani, mutta sinä vaikutat olevan.

Tiesitkö muuten, että tässä yhden supervallan, Yhdysvaltojen johtamassa maailmassa on noin miljardi nälkäänäkevää, ja että kodittomuus on lisääntynyt valtavasti USA:ssa ja Isossa-Britanniassa tämän käynnissä olevan talousromahduksen aikana, samalla kun talouskriisin aiheuttaneet miljardööripankkiirit ovat vain rikastuneet ryöstämällä kansalaisten rahoja erilaisilla bail-out huijauksilla? Tiesitkö, että maanjäristyksiä on tullut monin paikoin? Tässä pitkä lista 2000-luvulta:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_21st-century...

Eksyttäjistä täytyy sanoa vielä sen verran, että kaikki järjestäytyneet papistot ja kirkot ovat Heprealaiskirjeen 7. luvun perusteella eksyttäjiä. (Suosittelen, että luet koko luvun tässä kohtaa) Siinä sanotaan selkeästi ja kirkkaasti, että aikaisemmin voimassa olleet Leeviläisten ja Aaronilaisten pappeudet olivat Kristuksessa kumoutuneet, ja että Hän yksin oli nyt ikuinen ylipappi taivaassa. Voikin kysyä, että mitä nämä mammonaa ja maallista valtaa palvovat paavit ja muut piispat kuvittelevat tekevänsä?

Otetaan nyt esimerkiksi roomalaiskatolinen kirkko, joka on itseasiassa kristinuskon ja Rooman aikaisemman valtionuskonnon, Sol Invictuksen synteesi. Vaikka keisari Konstantinus kääntyikin kristinuskoon, hän ei silti koskaan luopunut Sol Invictuksen auringonpalvontakultista. Tämän takia kristittyjen pyhä päivä on edelleen sunnuntai, sunday, eli auringon päivä. Myös monet muut roomalaisten pakanoiden rituaalit ja juhlapyhät ovat säilyneet, kuten Jeesuksen syntymäpäivään yhdistetty materialistinen ja pakanallinen Saturnalia-juhla kuusineen.

Katolisesta kirkosta tulikin pian yksi maailmanhistorian korruptoituneimmista ja väkivaltaisimmista organisaatioista, joka hallitsi pakkokäännyttämiensä kansojen mieliä salatun, eli okkultistisen tiedon avulla. Raamatut tehtiin vain latinaksi, koska rahvas ei saanut päästä käsiksi kirkon jumalaiseen valtaan. Paavit taistelivat vallasta Euroopan kuninkaallisten kanssa ja myivät aneita ja synninpäästöjä aivopestyille uhreilleen.

1000-luvulla megalomaanisten ja vallanhimoisten paavien hirmuvalta riitti idän kirkolle ja sen täytyi erota:

"My dearest brother, we do not deny to the Roman Church the primacy among the five sister patriachates and we recognize her right to the most honorable seat at the Ecumenical Council. But she has separated herself from us by her own deeds when through pride she assumed a monarchy which does not belong to her office... How shall we accept decrees from her that have been issued without consulting us and even without our knowledge? If the Roman pontiff seated on the lofty throne of his glory wished to thunder at us and, so to speak, hurl his mandates at us from on high and if he wishes to judge us and even to rule us and our churches, not by taking counsel with us but at his own arbitrary pleasure what kind of brotherhood, or even what kind of parenthood can this be? We should be the slaves not the sons, of such a church and the Roman see would not be the pious mother of sons but a hard and imperious mistress of slaves"

Palataan kuitenkin vielä kristinuskon alkuperään, juutalaisuuteen. Juutalaisten rooli maailmanhistoriassa pitäisi jokaisen ymmärtää ensin, jos tahtoo ymmärtää nykypäivän tapahtumia.

Raamatun mukaanhan juutalaiset ovat Jumalan valittu kansa. Jumala teki liiton Abrahamin kanssa ja lupasi, että hänen siemenessään kaikki maailman kansat tulisivat siunatuksi. Tämä lupaus lunastetaan Uudessa Testamentissa, kun Jeesus antaa uhrikaritsan lailla tappaa itsensä. Paavali sanoo Galatalaiskirjeessään:

Gal. 3: 28: ”Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
29. Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan.”

Valtaa pitänyt korruptoitunut juutalainen papisto ei tunnetusti hyväksynyt Jumalan heille Vanhassa Testamentissa lupaamaa, ja Uudessa Testamentissa lähettämää Messiasta.

Matt. 27:

21 Ylipapit ja vanhimmat yllyttivät väkijoukon pyytämään Barabbakselle armahdusta ja Jeesukselle kuolemantuomiota. 21 Maaherra kysyi nyt: "Kumman näistä kahdesta haluatte? Kumman päästän vapaaksi?" Väki vastasi: "Barabbaksen." 22 Pilatus kysyi: "Mitä minä sitten teen Jeesukselle, jota sanotaan Kristukseksi?" Kaikki vastasivat: "Ristiinnaulittakoon!" 23 "Mitä pahaa hän on tehnyt?" kysyi Pilatus. Mutta he vain huusivat entistä kovemmin: "Ristiinnaulittakoon!"

24 Kun Pilatus näki, ettei mitään ollut tehtävissä, ja kun meteli yhä paheni, hän otti vettä, pesi kätensä väkijoukon nähden ja sanoi: "Minä olen syytön tämän miehen vereen. Tämä on teidän asianne." 25 Kaikki huusivat yhteen ääneen: "Hänen verensä saa tulla meidän ja meidän lastemme päälle!"

Tämä juutalaisten toive kävi toteen. Heidät hajotettiin kaikkialle maailmaan, ja minne he menivätkin, siellä heitä vihattiin, koska he harjoittivat koronkiskontaa ja vihasivat kristittyjä. He antoivat Yeshualle pilkkanimen Yeshu, joka oli kirjainlyhennelmä, ja tarkoitti: "pyyhittäköön hänen nimensä ja muistonsa pois." Tämän ja paljon muuta mielenkiintoista voit lukea fariseusten monta sataa vuotta Jeesuksen päivien jälkeen kirjoittamasta Talmudista, jossa sanotaan muunmuassa:

”Jos 'goy' (ei-juutalainen) lyö juutalaista, hänet pitää tappaa.” (Sanhedrin 58b)
”Jos juutalainen löytää 'goyn' kadottaman esineen, sitä ei tarvitse palauttaa.” (Baba Mezia 24a)
”Jos juutalainen murhaa 'goyn', siitä ei anneta kuolemanrangaistusta.” (Sanhedrin 57a)
”Minkä juutalainen 'goylta' varastaa, saa hän pitää.” (Sanhedrin 57a)
”Kaikki 'goyimin' lapset ovat eläimiä.” (Yebamoth 98a)
”Jos syöt 'goyn' kanssa, se on sama kuin söisit koiran kanssa.” (Tosapoth, Jebamoth 94b)
”Yeshu on helvetissä keitettävänä kiehuvassa ulosteessa.” (Gittin 57a)
”Yeshu oli seksuaalisesti moraaliton ja palvoi tiiliskiveä.” (Sanhedrin 107b)
”Yeshu karkotettiin juutalaisesta kansasta hänen pahuutensa takia, ja koska hän kieltäytyi katumasta” (Sotah 47a)
”Miriam (neitsyt Maria) oli parturikampaaja ja harrasti seksiä monen miehen kanssa.” (Shabbath 104b, vain hepreankielinen laitos)
”Hän, joka oli ruhtinaitten ja hallitsijoiden jälkeläinen (neitsyt Maria) huorasi itseään puusepille.” (Sanhedrin 106a)
”Kristityt, jotka kieltävät Talmudin joutuvat helvettiin rangaistavaksi kaikkien sukupolvien ajaksi.” (Rosh Hashanah 17a)
”Rauhan aikana gentiilejä (ei-juutalaisia) voi vahingoittaa epäsuorasti, esimerkiksi poistamalla tikkaat hänen pudottuaan halkeamaan.” (Shuklan Arukh, Yoreh De'ah, 158, vain hepreankielinen versio.)

Oikeastaan selkein esimerkki juutalaisten petoksesta on profeetta Danielin tapaus. Raamatun mukaan Jumala näytti Babylonian kuningas Nebukadnessarille unessa profetian, jonka vain juutalainen Daniel pystyi selittämään. Unessa oli patsas, jolla oli kultainen pää, hopeinen rintakehä, pronssinen vatsa ja reidet, rautaiset jalat, joissa oli alaspäin mentäessä entistä enemmän savea sekoitettuna raudan sekaan. Patsaasta irtosi kivi, mutta ei ihmisen käden leikkaamana, ja tämä kivi osui patsasta jalkoihin, ja näin koko patsas sortui, mutta kivestä tuli suuri vuori, joka tulisi kestämään ikuisesti.

Daniel selitti, että uni kertoi neljästä valtakunnasta. Kultainen pää tarkoitti kuningas Nebukadnessaria ja Babylonia. Mutta Babylon tulisi kukistumaan, tulisi seuraava, hieman huonompi, kullan sijasta hopeinen valtakunta. Hopeinen valtakunta tulisi kaatumaan pronssiselle valtakunnalle, joka olisi edeltäjäänsä heikompi. Neljäs, rautainen valtakunta murskaisi muut valtakunnat, niinkuin rauta tuhoaa kovuudellaan pronssin. Tämä viimeinen valtakunta olisi kuitenkin jakaantunut, ja koostuisi monista eri kansoista. Monikulttuurinen imperiumi ei kuitenkaan kestäisi, vaan hajoaisi Jumalan väliintulon seurauksena ja jäljelle jäisi vain ikuinen, Jumalan valitsema kivi.

Katso ja näe, niin tapahtui. Nebukadnessarin kuoleman jälkeen Babylon pian kukistui ja Meedo-Persialainen valtakunta tuli sen tilalle uutena maailmanvaltana, uutena Babylonina, uutena Babelina, ihmisen uusimpana yrityksenä nousta Jumalan paikalle.

Meedo-Persialainen valtakunta kaatui megalomaanisen sotahullun, kreikkalaisen Aleksanteri Suuren valloittaessa Lähi-idän aina Intiaan asti. Neljäs, sotilaallisesti rautainen monikulttuurinen valtakunta oli Rooman imperiumi, joka hallinnoi valloittamiaan alueita nukkehallitusten avulla ja tyytyi keräämään alistamiltaan provinsseilta veroa. Siis käytännössä niinkuin Euroopan Unioni tänä päivänä.

Juudeaahan hallitsi niihin aikoihin esi-stalinisti Herodes, joka piti vainoharhaisena 2000 sotilaan henkivartiokaartia ja murhasi liudan omia sukulaisiaan, koska pelkäsi näiden anastavan valtansa. Evankeliumien mukaan tämä juutalainen massamurhaaja käski kaikki Beetlehemin alle 2-vuotiaat lapset tapettaviksi, koska pelkäsi niiden joukossa olevan Jumalan juutalaisille lupaaman kuninkaan. Tällainen käytös sopii historiallisen Herodeksen psykologiseen profiiliin.

No, me tiedämme, että Jeesusta seurannut juutalainen lahko onnistui vapautumaan kansaa manipuloineiden fariseusten aivopesusta, mutta oppineet, rikkaat ja vaikutusvaltaiset juutalaiset vainosivat näitä veljiään ja tappoivat heitä. Raamattu puhuu tästä useaan otteeseen, mutta kertaakaan ei mainita, että roomalaiset vainoaisivat kristittyjä.

Ylipapit tiesivät, että heidän valtansa ei kestäisi avointa keskustelua Kristuksen seuraajien kanssa, koska niin monien profeettojen ennustukset olivat täyttyneet. Erityisesti profeetta Daniel oli heille kiusallinen, joten he päättivät siirtää hänen profetiansa profeetoista kirjoituksiin Tanakhissa.

Tanakh on siis jaettu kolmeen osaan, jotka ovat hierarkisessa suhteessa toisiinsa. Mooseksen laki, eli Toora on kaikista arvovaltaisin auktoriteetti, sen jälkeen tulevat profeetat, Nevi'im ja lopuksi kirjoitukset, Ketuvim. Nimi Tanakh tulee akronyymistä TNK, sillä heprean kielisessä kirjoituksessa ei ole vokaaleita. Ennen Jeesuksen syntymää Danielia oltiin pidetty yhtenä tärkeimmistä profeetoista, kuten juutalainen historiankirjoittaja Josefus meille kertoo, mutta profetian toteutumisen yksityiskohta laittoi rabbit pahaan paikkaan: jos Daniel oli profeetta, saisi myös hänen profetiansa toteutumisen päälle rakennettu kristinusko kiusallista huomiota.

Rabbit päättivät mennä all-in. He päättivät mustamaalata Jeesuksen nimen täydellisesti juutalaisten keskuudessa, ja tämä tarkoitti sitä, ettei Danieliakaan enää voitu pitää profeettana. Kun juutalaiset eivät pystyneet tukahduttamaan Kreikkaan ja Roomaan levinnyttä kristinuskoa väkivalloin, he päättivät keskittyä oman laumansa aivopesemiseen kristittyjen ikuisiksi vihollisiksi. He päättivät, että he mieluummin hallitsisivat helvetissä, kuin palvelisivat taivaassa.

Ylikansallisten juutalaisten valta maailmassa oli merkittävä jo ennen kristuksen aikoja, kuten eräs kuuluisa Ciceron senaatissa pitämä puhe osoittaa:

"We come now to the libel involving the gold, the Jewish gold. This is obviously why the present case is being tried close to the Aurelian Steps. It is because of this particular charge that you have sought out this location, Laelius (the prosecutor), and that mob (referring to the noisy crowd of Jews whom Laelius had assembled to create a commotion at the trial). You know how large a group they (the Jews) are, and how influential they are in politics. I will lower my voice and speak just loudly enough for the jury to hear me; for there are plenty of individuals to stir up those Jews against me and against every good Roman, and I don't intend to make it any easier for them to do this. Since gold was regularly exported each year in the name of the Jews from Italy and all our provinces to Jerusalem, Flaccus issued an edict forbidding its exportation from Asia. Who is there, gentlemen of the jury, who cannot sincerely commend this action? The exportation of gold had been forbidden by the Seanate on many previous occasions, and most strictly of all during my consulship. Further, that Flaccus was opposed to this barbarous Jewish superstition was proof of his strong character that he defended the Republci by frequently denying the aggressiveness of the Jewish mobs at political gatherings was an evidence of his high sense of responsibility." (Speech of Cicero, which is one of the few revelations of Jewish subversion which survived the burning of libraries. The great consul of Rome, Cicero, had to lower his voice to avoid stirring up the Jews. A Roman aristocrat, Flaccus, was removed from office and dragged back to Rome to face a false charge. Why? Because he had tried to enforce the Roman law banning the Jewish traffic in gold. The outcome of this trial was that Flaccus ban on the shipping of gold was removed. Thus the Jews won their objective, and Flaccus was lucky to escape with his life after he had opposed them. Harry J. Leon of the University of Texas, p. 3, Jews of Ancient Rome).

Kahden vuosituhannen aikana tämä juutalaisten valta on vain kasvanut. Juutalaiset rikastuivat merkittävästi, kun kirkko kielsi kristityiltä korolla lainaamisen. Juutalaisia tämä sääntö ei koskenut.

Merkittävin juutalainen pankkiirisuku on 1700-luvulla Frankfurtin juutalaisghetosta lähtenyt Rothschildin suku. Suvun patriarkka lähetti poikansa ympäri Eurooppaa perustamaan konttoreita kaikkiin merkittävimpiin kaupunkeihin, ja 1800-luvun alkuun mennessä Rothschildit olivat rikkaampia ja vaikutusvaltaisempia kuin Euroopan kuninkaat. Napoleonin sodissa he rahoittivat ensin molempia puolia, mutta päättivät sitten asettua Ison-Britannian puolelle ja tekivät valtavia omaisuuksia sisäpiiritiedolla, sekä nopeita kirjekyyhkyjä ja hevoslähettejä hyödyntämällä. "Yhtenäisyys on voimaa" oli suvun tunnus.

Itsekin juutalainen Hezekiah Niles kirjoitti viikkolehdessään 1836:

"The Rothschilds are the wonders of modern banking … we see the descendants of Judah, after a persecution of two thousand years, peering above kings, rising higher than emperors, and holding a whole continent in the hollow of their hands. The Rothschilds govern a Christian world. Not a cabinet moves without their advice. They stretch their hand, with equal ease, from Petersburgh to Vienna, from Vienna to Paris, from Paris to London, from London to Washington. Baron Rothschild, the head of the house, is the true king of Judah, the prince of the captivity, the Messiah so long looked for by this extraordinary people. He holds the keys of peace or war, blessing or cursing. … They are the brokers and counselors of the kings of Europe and of the republican chiefs of America. What more can they desire?"

Historia osoittaa myös, että monet muut juutalaiset seurasivat Rothschildien esimerkkiä. The Jewish Encyclopedia kirjoittaa vuonna 1906:

"The practice initiated by the Rothschilds of having several brothers of a firm establish branches in the different financial centres was followed by other Jewish financiers, like the Bischoffsheims, Pereires, Seligmans, Lazards and others, and these financiers by their integrity and financial skill obtained credit not alone with their Jewish confrères, but with the banking fraternity in general..."

1800-luvulla tapahtui kuitenkin paljon muutakin, kuin ylikansallisten pankkikartellien ja öljymonopolien vallan kasvu. Rothschildien serkku, perinteikkään juutalaisen rabbi-suvun poika Karl Marx kehitti juutalaisen Moses Hessin sosialismin pohjalta oman versionsa sosialismista ja käänsi kristityn Hegelin filosofian ylösalaisin materialismiksi.

Huomautan tässä vaiheessa mielenkiintoisena kuriositeettina, että Anton Laveyn, Yhdysvaltoihin Saatanan kirkon perustaneen juutalaisen ideologia perustui käytännössä samaan filosofiseen liikkeeseen. Perinteisessä okkultismissa ja mystiikassa ylöspäin osoittava viisisakarainen tähti symboloi neljää peruselementtiä, maata, ilmaa, vettä ja tulta, sekä niiden yläpuolella olevaa, niiden oikeasta yhdistämisestä syntyvää henkeä. Neljä peruselementtiä puolestaan ovat myös symboleja. Maa edustaa ruumista, ilma järkeä, vesi tunnetta ja tuli tahtoa. Satanismissa tähti käännetään alaspäin, koska maallinen valta, egoismi ja hedonismi ovat satanismin arvot. Palaan myöhemmin satanismin yleisyyteen ja levinneisyyteen Yhdysvalloissa.

Marxin aikana sosialistit pitivät itsestäänselvänä, että valtion väkivaltakoneisto oli yhteensopimaton sosialismin periaatteiden kanssa. Tätä mieltä oli myös Marx, sillä erotuksella, että hänen mielestään tarvittiin väliaikainen "proletariaatin diktatuuri", jouduttamaan siirtymistä kapitalismista kommunistiseen utopiaan. Vaikutusvaltansa ja suhteidensa avulla Marx sai muunmuassa venäläisen anarkistisen (Anarkia tulee Kreikan kielestä an- archos-, ja tarkoittaa "ei hallitsijaa") sosialistin, Mihail Bakuninin erotettua kansainvälisestä työväenpuolueesta. Näin Bakunin kuvailee tilannetta ja Marxia 1800-luvulla:

“Himself a Jew, Marx has around him, in London and France, but especially in Germany, a multitude of more or less clever, intriguing, mobile, speculating Jews, such as Jews are every where: commercial or banking agents, writers, politicians, correspondents for newspapers of all shades, with one foot in the bank, the other in the socialist movement, and with their behinds sitting on the German daily press — they have taken possession of all the newspapers — and you can imagine what kind of sickening literature they produce. Now, this entire Jewish world, which forms a single profiteering sect, a people of bloodsuckers, a single gluttonous parasite, closely and intimately united not only across national borders but across all differences of political opinion — this Jewish world today stands for the most part at the disposal of Marx and at the same time at the disposal of Rothschild. I am certain that Rothschild for his part greatly values the merits of Marx, and that Marx for his part feels instinctive attraction and great respect for Rothschild.

This may seem strange. What can there be in common between Communism and the large banks? Oh! The Communism of Marx seeks enormous centralization in the state, and where such exists, there must inevitably be a central state bank, and where such a bank exists, the parasitic Jewish nation, which. speculates on the work of the people, will always find a way to prevail ....”

Source: Michael Bakunin, 1871, Personliche Beziehungen zu Marx. In: Gesammelte Werke. Band 3. Berlin 1924. P. 204-216.

Ensimmäistä maailmansotaa lähestyttäessä pankkiirit loivat keinotekoisen talouskriisin Yhdysvalloissa, ja käyttivät tätä kriisiä tekosyynä yksityisen pankkikartellin hallinnoiman keskuspankin, Federal Reserven perustamiseen. Sen maailmanajan rikkaimmat mahtisuvut, Rothschildit, öljymonopolin itselleen brutaalisti kaapanneet Rockefellerit, Morganit ja Warburgit kokoontuivat Jekyll Island nimiselle saarelle ja laativat haluamansa lain. Vaikutusvaltansa ja keinotekoisen talouspaniikkinsa avulla he saivat kuin saivatkin lain läpi, ja siten Yhdysvaltain talouden kontrolliinsa. Federal Reserve Actin allekirjoittanut presidentti Woodrow Wilson kuvaili kirjassaan "The New Freedom: A Call for the Emancipation of the Generous Energies of a People,” Yhdysvaltain tilannetta seuraavasti:

"A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is privately concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men who, even if their action be honest and intended for the public interest, are necessarily concentrated upon the great undertakings in which their own money is involved and who necessarily, by very reason of their own limitations, chill and check and destroy genuine economic freedom."

ja

"We are at the parting of the ways. We have, not one or two or three, but many, established and formidable monopolies in the United States. We have, not one or two, but many, fields of endeavor into which it is difficult, if not impossible, for the independent man to enter. We have restricted credit, we have restricted opportunity, we have controlled development, and we have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated, governments in the civilized world..."

Nämä Wilsonin kuvailemat rikkaat ja vaikutusvaltaiset monopolimiehet ja Wall Streetin juutalaiset pankkiirit olivat itseasiassa Venäjällä tapahtuneen kommunistisen vallankumouksen päärahoittajia. New Yorkissa ensimmäisen maailmansodan loppuaikoihin oleskeelle juutalaiselle Lev Bronsteinille, myös Leon Trotskyna tunnetulle vallankumoukselliselle annettiin rahoitus ja presidentin myöntämä passi, ja hänet lähetettiin Venäjälle tekemään vallankumousta. Samoin Lenin kuljetettiin Sveitsistä Venäjälle, koska myös saksalaiset halusivat Tsaarin vallan kukistumista ja siten helpotusta itä-rintamalla.

Enemmistö Venäjällä tapahtuneeseen vallankumoukseen osallistuneista olivat juutalaisia ja vallankumouksen johtajisto oli lähes kokonaan juutalainen. Puna-armeijan päällikkö Trotsky, Bolshevikkipuolueen pääsihteeri Yakov Sverdlov (Solomon), Kommunistisen Internationaalin johtaja Grigori Zinoviev (Radomylsky), lehdistökomissaari Karl radek (Sobelsohn), ulkoasiainkomissaari Maxim Litvinov (Wallach) kaikki juutalaisia, mutta listaa voitaisiin jatkaa. Vladimir Lenin itse oli neljäsosa-juutalainen.

Näin meidän pieni Suomemmekin joutui osalliseksi ylikansallisten juutalaisten maailmanvalloitusjuonista, ja seurasi verinen sisällissota. Onneksi juutalaiset eivät voittaneet. Ensimmäisen maailmansodan he kuitenkin voittivat. Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen lisäksi nyt Venäjäkin oli juutalaisten kontrollissa, ja Rothschildit saivat Iso-Britannialta maata Palestiinasta Israelin ensimmäisten siirtokuntien perustamiseksi.

Nöyryytetty, hyper-inflaation kärsinyt Saksa ei kuitenkaan alistunut kansainväliselle pääomalle, eikä liioin juutalaisten levittämälle sosialismille, vaan valitsi juutalaisia vastustaneen Adolf Hitlerin demokraattisesti maan johtoon. Heti vuonna 1933 juutalaiset kuitenkin aloittivat Hitlerin vastaisen taloussodan, tästä uutisoitiin silloin isosti maailman lehdistössä. Historia on taas toistanut itseään, kun juutalaiset ovat tällä kertaa aloittaneet taloussodan Venäjää vastaan.

En ole natsien puolella, sillä ylikansallinen pääoma ja esimerkiksi amerikkalainen Bushien suku rahoitti natsien valtaannousua. Hitlerin ajatukset arjalaisesta superrodusta olivat puolestaan peräisin juutalaiseen mystiseen kabbalaan vihkiytyneeltä okkultistilta, Helena Petrovna Blavatskylta. Tästä maailman okkultistisesta historiasta pitäisi kyllä oikeastaan kirjoittaa toinen yhtä pitkä viesti, mutta yritän päästä nopeasti pointtiini.

Toisen maailmansodan lopputulos oli juutalaisten voitto, ja amerikkalaiset ja neuvostoliittolaiset sotarikolliset jätettiin luonnollisesti kokonaan tuomitsematta. Hirvein sotarikos oli luonnollisesti atomipommin käyttö japanilaisia siviilejä vastaan aivan sodan lopussa. Sodan lopputuloksen voisi tiivistää sanomalla, että Eurooppa ja Japani saatiin saman Valitun kansan hallintaan, joka kontrolloi jo Yhdysvaltoja, Iso-Britanniaa. Ehkä olennaisinta oli kuitenkin Israelin valtion uudelleen perustaminen ja näin Raamatun ennustusten toteutuminen.

Jo Vanhassa Testamentissa Jumala lupaa hajottaa Israelin, mutta tuoda sen lopulta takaisin luvattuun maahan. Uskomatonta, voisi sanoa ihmeellistä, että lähes kahdentuhannen vuoden ajan ympäri maailmaa vaeltanut kansa sai lopulta uudestaan oman valtionsa takaisin, aivan niinkuin Raamatussa luvataan.

En tiedä tiedätkö, mutta Raamatussa Israelia verrataan useasti Jumalan viikunapuuhun, joka vaatii pitkäjänteistä huolenpitoa ja työtä, ennenkuin se tuottaa satoa. Tässä valossa on mielenkiintoista ajatella, mitä Jeesus sanoo lopunajoista, Matt. 24:

"31. Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.
32. Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä.
33. Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä."

Sattumaako? En usko. Etenkään, kun otetaan huomioon Danielin ja Ilmestyskirjan lopunaikoja koskevat profetiat. Danielhan näkee Nebukadnessarin unen tulkittuaan itse toisen, hyvin samankaltaisen unen neljästä valtakunnasta. Hänen unessaan näitä valtakuntia symboloivat neljä petoa, jotka tulevat määrätyssä järjestyksessä. Ensimmäinen peto on leijona, jolla on kotkan siivet, mutta nuo siivet otetaan siltä pois. Toinen peto on karhu, jonka käsketään syödä paljon lihaa. Kolmas peto on leopardi, jolla on neljä siipeä ja neljä päätä, ja jolle annetaan valta hallita.

Näiden kolmen pedon jälkeen tulee vielä neljäs peto, "kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa." Näiden petojen jälkeen unessa Jumala tulee palavalla valtaistuimellaan, oikeus istuu tuomiolle ja kirjat avataan.

Danielille selitetään unessa, että pedot edustavat maasta nousevia kuninkaita. Dan. 7:23:

"Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen."

Historian ystävänä ymmärrät varmaan, että olemme jo nähneet kolme ensimmäistä petoa. Ensimmäinen, leijona, jolla on kotkan siivet, tarkoittaa Iso-Britannian globaalia imperiumia. Leijona on Englannin vaakunaeläin, kotka Yhdysvaltojen. Britti-imperiumilla oli USA:n siirtokunnat, mutta ne otettiin siltä pois. Britti-imperiumi sopii myös koko Raamatun läpi jatkuvaan Baabelin torni teemaan ensimmäisenä todellisena maailman imperiumina.

Toinen peto, karhu, jonka käsketään syödä paljon lihaa, on Venäjän karhu, kymmeniä miljoonia ihmisiä murhannut Neuvostoliitto.

Kolmas peto, leopardi, jolla on neljä siipeä ja neljä päätä, on kirjaimellisesti kolmas valtakunta, Hitlerin Natsi-Saksa. Neljä siipeä kuvastavat kahta siipiparia, Italiaa ja Japania. Leopardi on nopea ja tehokas saalistaja, Natsi-Saksa oli tunnettu salamasodastaan. Ihmeellinen historiallinen symmetria Aleksanteri Suuren valtakunnan (joka siis oli Nebukadnessarin unen kolmas valtakunta), ja Hitlerin Saksan välillä on se, että Aleksanteri Suuren kuoltua hänen neljä kenraaliaan jakoivat valtakunnan keskenään. Samoin Hitlerin kuoltua liittoutuneet, Ranska, Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Neuvostoliitto jakoivat Saksan neljän kenraalin johdolla.

Neljäs peto on nyt muodostumassa oleva totalitaristinen, orwellilainen maailmanhallitus. Tätä petoa myös apostoli Johannes kuvaili Patmoksen saarella saamassaan ilmestyksessä. Ilm. 13:1-2:

”Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.”

Ilm. 13:4:

”Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: ”Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?””

Haluan huomauttaa, että monet suomalaiset, etenkin maanpetturi-johtajamme tällä hetkellä kumartavat petoa ja lohikäärmettä ja sanovat: ”Kuka on Naton vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?”

Ilmestyskirjassa kuvaillaan selkeästi, miten peto tulee luomaan yhden maailmanhallituksen ja maailmanvaluutan. ”Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin. Ja se saa kaikki pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteen tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen luku. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.”

Useat maailman suurimmista pankeista ovat jo vaatineet käteisen kieltämistä, niin, että kaikki saadaan pankkien järjestelmään ja siten täydellisen kontrollin alaisuuteen. Pedon luvun laskeminen tosiaan vaati hieman ymmärrystä, mutta lopulta se oli yhtä ilmiselvää kuin kaikki muukin.
Onko olemassa jotain tällaista merkkiä, jonka kumartamattomuudesta voitaisiin tappaa? Kyllä, muslimien Kaaba. Muslimien pitää periaatteessa kumartaa Mekkaa kohti viisi kertaa päivässä. Islamissa rangaistus uskon jättämisestä on kuolema.

Mutta, entä pedon merkin sitominen käteen, tai otsaan? Tekeekö joku tällaista? Kyllä, juutalaiset sitovat mustan kuution, Tefilinin otsaansa ja käteensä. ”Sattumalta” myös muslimit kumartavat mustaa kuutiota. Yhteensattumat eivät kuitenkaan lopu tähän. Tefilin kääritään käden ympäri seitsemän kertaa, koska mystisen kabbalan mukaan ihmisellä on seitsemän primääri-tunnetta, ja Tefilinin tarkoitus on ohjata tunteet kohti Jumalaa. Pyhiinvaeltajat kiertävät Islamin perinteen mukaan Mekan Kaaban seitsemän kertaa vastapäivään. Kaaba, eli kuutio, tunnetaan myös ”Allahin talona”. Islamin Kaaba-Allah ja juutalaisten mystinen kabbala – onko tämä mielestäsi sattumaa? Kyse ei ole sattumasta, kun ottaa huomioon, mitä sanotaan Johanneksen ensimmäisen kirjeen toisessa luvussa:

18. Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.
19.Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.
20.Teillä on voitelu Pyhältä, ja kaikilla teillä on tieto.
21.En minä ole kirjoittanut teille sentähden, ettette totuutta tiedä, vaan sentähden, että te tiedätte sen ja ettei mikään valhe ole totuudesta.
22.Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.
23.Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä.

Muslimit ja juutalaiset molemmat kieltävät Pojan, eikä heillä ole Isääkään, vaan he tulevat yhdessä antikristityn eksyttäjä-paavin kanssa muodostamaan yhden maailmanuskonnon. Paavi on jo vaatinut julkisesti maailmanuskonnon perustamista ja tavannut maailman uskonnollisia johtajia tämän asian tienoilta. Kaikki tapahtuu samalla, kun Lähi-itä on syöksymässä totaaliseen kaaokseen ja sotaan, ja maailmantalous on romahtamassa. Tämä on kaikki täysin eliitin suunnitelman, mutta myös Raamatun mukaista.

Tällä hetkellähän tilanne on siis tunnetusti se, että juutalaiset omistavat 90% Suomen ja Pohjoismaiden, mutta myös Yhdysvaltojen mediasta. MTV 3, Nelonen, Helsingin Sanomat, WSOY, Ilta-Sanomat, kaikki ovat näiden maallistuneiden fariseusten kontrollissa, ja siksi ne eivät puhu mitään, vaikka Turkki aloitti viime lauantaina Aleppon pommittamisen.

Hollywood, musiikkiteollisuus, Wall Street, republikaanit ja demokraatit – käytännössä kaikki juutalaisten kontrollissa. Olin itse pari vuotta sitten syntien kaupungissa, Las Vegasissa käymässä, ja näin omin silmin kodittomat veteraanit kerjäämässä pennejä kadulla, ja näin skoottereillaan istuvia, ilmaisia drinkkejä juovat, robottimaisesti kolikkoautomaatteja pelaavia sairaalloisen liikalihavat naisia ja miehiä kasinoissa. Matkalla Las Vegasista Grand Canyonille näin Arizonan asuntovaunukylät. Ne olivat kuin maailmanlopun jäljiltä, likaisia ja kurjia. Ja silti tuolla valtiolla on varaa antaa monta miljardia joka vuosi Israelin tukemiseen!

Ja mitä Israel tekee? Pitää yli 300 000 palestiinalaista kristittyä miehityksen alaisena avoilmavankilassa! Ja meidän suomalaistenkin veronmaksajien rahoja kanavoidaan asehankintojen kautta Israelin sotateollisuudelle ja siten tuetaan tätä kansanmurhaa! Tämä on sairasta! Tämän täytyy loppua!

Älä kuuntele, mitä amerikkalaiset sanovat, vaan katso, mitä he tekevät. Ensimmäinen Persianlahden sota aloitettiin valheellisella, tunteisiin vetoavalla propagandakampanjalla, jossa väitettiin Saddamin sotilaiden ottaneen vauvoja hengityskoneista ja heittäneen niitä sairaalan lattialle. Tämä valhe paljastui myöhemmin, se oli isolta PR-firmalta tilattu kampanja. Myös toinen Irakin sota perustui valheelle. Keksittyjä ”joukkotuhoaseita” ei koskaan löydetty. Sadat tuhannet viattomat siviilit kuolivat. Libyan sota muutama vuotta sitten, jälleen kerran Nato tuhosi yhden valtion. Eikö tämä murhaaminen jo riitä? Etkö tiedä, että amerikkalaiset kiduttavat ihmisiä Guantanamossa ja jopa ylpeilevät sillä julkisesti? Nämä ovat sairaita ihmisiä, kirjaimellisesti Saatananpalvojia ja pedofiileja.

London City, Vatikaani ja Washington DC: kaikki kolme kaupunkia ovat täysin itsenäisiä ympäröivän alueen lainsäädännöstä. Ne ovat kaikki myös täynnä okkultistista symboliikkaa Egyptistä vartavasten siirrettyjä muinaisia obeliskeja, ja pedofiilirinkejä. Paavi on myöntänyt, että heidän järjestössään on 8000 pedofiilia, pappeina, piispoina ja kardinaaleina. Britanniassa kuningasperheen ja prinssi Charlesin äärimmäisen läheinen ystävä, Jimmy Savile paljastui vasta kuolemansa jälkeen massiiviseksi pedofiiliksi ja nekrofiiliksi. Savile tiesi eläessään olevansa koskematon ja jopa kehuskeli, että hän pystyy toimittamaan erinäisiä asioita erinäisille ihmisille. Myös Savilen kuningasperheelle esitellyt Lordi Mountbatten oli pedofiili, joka käytti hyväkseen siirtomaaherran asemaansa Intiassa.

En ala menemään enempää yksityiskohtiin, mutta haluan vielä muistuttaa, että Ronald Reagan, Richard Nixon, George H.W. Bush ja George W. Bush ovat kaikki olleet vierailemassa Pohjois-Kalifornian Boheemi-klubilla, jossa suoritetaan häiritseviä okkultistisia rituaaleja ja verkostoidutaan. Kaikki tieto on kyllä helposti saatavilla, jos vain vaivautuu vähän etsimään.

2004 presidentinvaaleissa oli ehdolla kaksi Yalen yliopiston senioreille tarkoitetun Skull&Bones salaseuran jäsentä: George Bush ja John Kerry. Kun eräs yleisönedustaja kerran kysyi tästä yhteydestä Kerryltä yleisötilaisuudessa, poliisit veivät hänet pois ja ampuivat rimpuilevaa uhriaan etälamauttimella. Tästä on video todisteena youtubessa.

En tiedä enää mitä sanoa. Tässä on esitetty vain pienen pieni jäävuoren huippu kaikesta siitä tiedosta, jonka olen saanut Jumalan armosta tietää historiasta, Amerikan korruptiosta ja Raamatun toteutuneista profetioista. On ollut hirvittävää tietää kaikki tämä ja katsoa livenä reaaliajassa, miten suunnitelma etenee vuodesta vuoteen, kuukaudesta kuukauteen, viikosta viikkoon ja nyt kaiken kiihtyessä päivästä päivään. Ja kun minä yritän tästä totuudesta puhua, syytetään minua röyhkeästi valehtelijaksi ja väitetään, että minä en ymmärrä historiaa ja kristinuskoa. Kuinka kehtaat väittää minua valehtelijaksi, vaikka et minusta mitään tiedä? Etkö tiedä, että joka kuulematta vastaa, se on hulluutta ja itselleen häpeäksi! Ehkä näin täytyy tapahtua.

Matt. 24:

9.Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
10.Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
11.Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.
12.Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.
13.Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
14.Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.
15.Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa - joka tämän lukee, se tarkatkoon”

Katso itse, mitä Amerikassa tapahtuu:

https://www.youtube.com/watch?v=krtljFVYQv0

Käyttäjän MattiMulari kuva
Matti Mulari
Vesa Leinonen

Neuvostoliitto romutti ihmistenoikeudenmukaisuuden käsitettä rajulla tavalla.

Samalla tavalla Natsi Saksan Hitler romutti ihmisten ymmärrystä oikeudenmukaisuudesta pohjia myöten.

Suomen valtion oli Neuvostoliiton aikoina loppujen lopuksi valtion tasolla alistettu.
Mutta ei ollut ainoa Itä Euroopassa.

Kuvitella, että roisto valtio alistaa niin monta maata ja valtiota. Se on uskomatonta röyhkeyttä.

Samalla teloitti tuhansia Puolassa, ja vevät miljoonia ihmisiä Siberiaan.

Kaiken sen päälle, SUomessa on niitä tyyppejä (koti ryssijä), ketkä puolustuvat Neuvostoliiton sota rikoksia ja julmuutta. Vielä nyt vuotena 2016.

Se on Suomen kansan henkistä sokeutta.

MUutamaia avun antajia oli. NORJA. UNITED STATES OF AMERICA. RANSKA. UNITED KINGODM.

Mitä nyt osa Suomelaisista sanovat?

Että USA olisi pahenpi kuin USSR-Russia. Uskomatonta kieroutta.

Jouko Helenius

Eikö olisi aika jo heittää piuhat irti Fennovoimasta? Saattaa osakaskunnille tulla muuten vilu. Venäläisillä on tosi ihmeellinen talousajattelu. Finanssiministeri ilmoittaa juuri, että inflaatio on 7%/v nykyisillä öljynhinnoilla. Ikiliikkuja?

Toivo Wallius

Taas viisasta puhetta vanhalta valtiomieheltä. Tämä ei vaan taida millään mennä kokemattomien ministereidemme visaisiin kalloihin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mukava huomata, että Suomesta löytyy vielä järjen ääntä. Me emme voi sijaintiamme valita, mutta olosuhteisiin voimme kyllä vaikuttaa. Kun lukee lehtiä, niin helposti tulee sellainen kuva kuin Suomi olisi jo sodassa Venäjän kanssa. Entinen kenraaliluutnantti puhuu lehdessä tuhannen kilon pommeista, jotka ovat Venäjän ohjushyökkäyksiä varten, toinen huutaa hybridisodankäynnistä.

Tuossa vuosituhannen vaihteessa, kun olin armeijassa, kukaan ei uskaltanut sanallakaan edes vihjaista siihen suuntaan, että harjoittelisimme sotimista naapuriamme vastaan. Nyt sodan ja vihan lietsonta tuntuu totisimmalta todelta, eikä kenelläkään käy edes mielessä diplomaattisten ja neutraalien suhteiden säilyttäminen.

Kyllähän minäkin sen tunnustan, että ei tuo rajanaapurimme mikään laupias samarialainen ole: itsepäinen, äkkipikainen ja vähän arvaamatonkin. Mutta emme voi silti koskaan kieltää sitä tosiasiaa, että siellä se suurvalta möllöttää, vaikka minkä tekisimme.

Nyt olisi tärkeintä unohtaa omat pelot sekä halut ja tehdä kaikkemme, että saadaan puhevälit taas kuntoon. Suomen on paras pysyä eurooppalaisena hyvinvointivaltiona ja demokratiana, joka on idän ja lännen välissä. Tällä tavalla me olemme ennenkin pärjänneet. Se että me sekaannumme suurvaltapolitiikkaan ja tilaillaan tänne amerikkalaisia lentokoneita provosoimaan ei varmastikaan ole Suomen etu, sillä aika yksin meidät on historian jokaisen kriisin aikana ennenkin jätetty.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pitäisikö tasapuolisuuden vuoksi asettaa pakotteet myös USA:lle kun hyökkäsi itsenäiseen ja suvereeniin Irakiin, hirtti valtionpäämiehen ja hajotti koko maan kivikaudelle?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Olen juuri lukemassa Tim Weinerin kirjoittamaa CIAn historiaa. Kirjasta käyt hyvin selville kuinka CIA on ollut järjestämässä kaikkia mahdollisia vallankaappauksia ja niiden yrityksiä, salamurhia, disinformaation jakelua jne ympäri maailmaa. Menettely on ollut aivan samanlaista kuin Venäjän toiminta Ukrainassa. Kirja päättyy vuoteen 2007, mutta siinä kerrotaan CIAn projekteista Ukrainassakin ja nykyiset tapahtumat ovat hyvin ennakoitavissa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kiitos mielenkiintoisesta kirjavinkistä, otan varmasti työn alle joskus. Mitä olet pitänyt kirjasta?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Pitääpä ottaa lukuun toi kirja.. Kiitos vinkistä.

Tässä "vaihtari"

William Blum, Killing Hope-U.S. Military and CIA Interventions Since World War II

http://williamblum.org/books/killing-hope#toc

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Kiitos jälleen hyvästä blogikirjoituksesta. Kannattaa kyllä muistaa Paasikiven viljelemä (alunperin TB Macaulayn) lausahdus tosiasioiden tunnustamisesta. Meillä kun on 1300 km yhteistä rajaa itänaapurin kanssa.

Talouden suhteen yksi tosiasia on yhteisvaluutta euron tuhoisuus Suomelle, kun työmarkkinat/-järjestöt eivät jousta. Pitäisi ehdottomasti monitahoisesti selvittää eurosta irtautumisen mahdollisuudet ja vaikutukset.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Mikä Rajavartiolaitoksen rooli? Tarpeeton? Autoillaan Suomeen tulevia ihmisiä, joilla ei ole asianmukaisia matkustusasiakirjoja ei tarvitse päästä maahamme. Ei päästetty ennenkään. Onko uudet ohjeet?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Matkustusasiakirjat vaaditaan maahantuloon edelleenkin. Mutta jos niitä ei ole, voi sanoa turvasanan "Asylum", jolloin se korvaa matkustusasiakirjat. Voi itse päättää kumpaa tapaa käyttää. Tältä osin ohjeet ovat uudet... Brysselistä.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Timo, itsekin entisenä rajaupseerina, tätä asiaa kuitenkin ihmettelen. Uudet näämmä ovat ohjeet. Ja vaietut. Oleellinen kysymys on, että onko Venäjä,tai Ruotsi ns. turvallinen maa turvapaikkaa hakeville. Tämän toteamiseksi tarvitaan yksinkertainen päätös. Mikä se Brysselin päätös on? Olen etsinyt ja kysellyt. Ei ole tullut vastaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #36

Se "Asylum" ohittaa tälläiset kysymykset kuten onko joku lähtömaa tai kauttakulkumaa turvallinen tai onko mitään syytä ylipäätään päästä maahan tai jopa vaaraksi Suomelle. Tästä johtuen meidän ei tarvitse vaivata asialla aivojamme, vaan muut tekevät sen puolestamme. "Olemme päässeet Euroopan ytimeen." Katainen iloitsee.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Timo, ja vielä. Kommenttisi mukaan myös venäläiset voitaisiin ottaa Suomeen ilman papereita. Vain lausuttuaan "taikasanan". Ei kuitenkaan taida mennä niin. Tässä ei ole logiikkaa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #38

Ehkä venäläiseltä näyttävä ei pääsisi läpi. En tiedä. Mutta uskon että Venäjän kansalaisuuden saanut tummahipiäinen voisi heittää huoletta venäläiset henkkarinsa mäkeen ja tulla taikasanalla yli.

Se on toinen asia ketkä rajan takana ohjaavat liikennettä ja millä perustein kukakin pääsee rajalle.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #42

Ulkomaalaislaissa on pykälät turvallisille alkuperämaille ja turvallisille kolmansille maille, joita voitaisiin noudattaa.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/2004030...
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/2004030...

Näin rajat voitaisiin halutessa sulkea.

Itärajaa ei ehkä suljeta siksi, koska sitten kysyttäisiin, että miksi länsirajaa ei suljeta. Ja syytä siihen ei voida varmaan sanoa ääneen: koska EU määrää politiikkamme sen suhteen.

Käyttäjän IlkkaTArvola kuva
Ilkka T Arvola

Raimo puhuu asiaa, tuo olisi paljolti Suomen etujen mukaista, ainakin lyhyellä aikavälillä.

Melkein samoin sanoin puhuu myös pääministeri Medvedjev, viimeksi Handelsblattin haastattelussa 11.2 saksalaisille ja koko EU:lle. "Kaikki kärsivät, miksi emme keskustele ja sovi siitä, mistä voidaan sopia?"

Vääntö on kuitenkin laajempi, suurvaltapolitiikkaa, jossa EU, USA ja Venäjä nähtävästi ovat nyt näissä kysymyksissä päänahistelijat. Presidentti Sauli Niinistön johdolla pitää katsoa pitemmälle, ja arvioida taas kerran samat asiat; missä joukoissa seisot ja miksi. "Hirmuista" sanoisi entinenkin mies.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ilaskiven oikeaan osuva analyysi antaa taas yhden syyn lisää erota EU:sta.

Paavo Kuronen

Onpas verenhimoista porukkaa täällä kommenttiosiossa. Puhutaan jo Putinin kaatamisesta välttämättömyytenä. Nämä ihmiset ovat jo selkeästi aloittaneet kolmannen maailmansodan Venäjää vastaan, onneksi jotkut sentään vielä puhuvat rauhan puolesta. Putinin asema Venäjän johtajana ei ole horjumassa pakotteiden ansiosta, vaan päin vastoin. Venäläiset kokevat olevansa länsimaiden taloudellisen hyökkäyksen kohteena, ja kerääntyvät yhteen johtajansa taakse. Putinin kansansuosio on 80%, Obaman 46 ja USA:n kongressin 16, 80% amerikkalaisista ollessa kongressiin tyytymättömiä. Siis ihan näin esimerkkinä siitä, että Putinin kannatuksen pitää laskea todennäköisesti vielä aika paljon, ennenkuin johtoa aletaan vaihtamaan.

Putinin gallup-kannatus voidaan toki kyseenalaistaa, mutta käytännössä kaikki tapaamani eri-ikäiset ja taustaiset venäläiset, joiden kanssa olen asiasta keskustellut, ovat vakuuttaneet Putinin suosion Venäjällä olevan todellista, riippumatta siitä, kannattivatko he itse Putinia vai eivät. Myös länsimainen media on uutisoinut Putinin suuresta gallup-suosiosta, joten ainakin kaiken minun saamani informaation perusteella suosio vaikuttaa aidolta.

Putinin syrjäyttäminen ei joka tapauksessa tule onnistumaan tällä valitulla talouspakote-taktiikalla. Maallistunut länsimaalainen kuvittelee, että venäläinen olisi niinkuin hän, ja ajattelisi pelkästään rahaa ja elintasoa. Todellisuudessa Venäjällä vallitsee nationalistinen ja ortodoksi-kristitty ideologia, jossa kärsimys Äiti-Venäjän puolesta nähdään pyhänä velvollisuutena ja esimerkiksi Itä-Ukrainan separatistit uusnatseja ja USA:ta vastaan taistelevina marttyyreina. Ei pidä aliarvioida valtion hallitseman median valtaa ihmisten mielten yli.

Tärkein syy Putinin suosioon on kuitenkin se, että Venäläiset muistavat vielä Neuvostoliiton romahtamista seuranneen kaaoksen ja mafiasodat. Siksi he tulevat tekemään kaikkensa vakauden säilyttämiseksi, koska tietävät poliittisen romahduksen seuraukset.

Venäläiset vallanpitäjät ja armeija muistavat myös erityisen hyvin sen, miten Gorbatshoville valehdeltiin NL:n romahduksen aikoihin, että Nato ei levittyisi enempää itään. Zbigniew Brzezinski, yksi sen ajan johtavista amerikkalaisista geopoliittisista strategeista, on avoimesti myöntänyt, että venäläisiä huijattiin.

Nyt pitäisi todellakin purkaa nämä pakotteet ja työskennellä kolmannen maailmansodan estämiseksi, mutta valitettavasti yksipuolista propagandaa uskovat sotahullut on saatu pienessä Suomessakin vaatimaan Venäjän laillisen hallituksen kaatamista. Napoleonin ja Hitlerin hubris oli suuri heidän hyökätessään Venäjää vastaan, mutta näiden absurdien suomalaisten sota-intoilijoiden rinnalla heidän toimintansa oli täysin ymmärrettävää ja järkevää.

Käyttäjän AndreiVologodski kuva
Andrej Kokov

Muistan erään syksyisen TV-uutispätkän, jolloin Makedoniaan rynnii väksiin "pakolaisia" Kreikan rajan yli. Kysymykseen miksi he eivät mene Bulgarian kautta oli vastaus "no kun siellä on piikkilanka, koirat ja konepistoolit". Bulgarian Turkin ja Kreikan vastainen raja olikin jokseenkin vartioitu. Myöhemmin siihen havahtuivat Unkari ja Kroatia ja rakensivat piikkilanka-aitaa. Siihen tuo vaellus tyrehtyikin.

Ulkomaalaisten pääsy Venäjälle edellyttää, että pitää olla passi ja useimmiten viisumi. Ulkomaalaisten ulos pääsy taas ei vaadi Venäjältä Shengen -viisumin valvontaa, josta muuten saa palkkaa Suomen rajavartiosto. Jos ulkomaalaisella on passi eikä oleskelun aikana ollut rikkomuksia - terve menoa. Lain nojalla Venäjä ei vartioi EU:n rajaa. Tähänastinen venäläisen rajavartioston tiukempi maasta poistuvien seulonta Shengen -viisumien osalta oli lähinnä hyvää tahtoa, mutta jos virallinen EU käyttää Venäjää sylkykuppina, miksi sitä jeesamaan oma-aloitteisesti?

Vesa Leinonen

Onpa todella veri himoista porukka Neuvostoliitossa-venäjällä.

Revolution. https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Revolution

Great Purge. https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Purge

Molotov. https://en.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribb...

Väkivalta & Sota. https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War

Katyn teurastus. https://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre

Raiskaukset Berliinissä 1945. https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_during_the_occu...

Berliinin muuri. https://en.wikipedia.org/wiki/Berlin_Wall

Stalinin Äksy kohtaus. https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_War

Mitä historia totuss kertoo Venäjän johtajista?

He ovat olleet maailman suurin kauhu tarina maan päällä.

United States of America on hyvin pitkälle kehittynyt ja sivistynyt kansa.
Ei he muuten olisi auttanut niin usein Neuvostoliittolle apua pois ulos NL kurjuudesta. Nälkä vuodet ja muut kriisit.

Venäjällä kyllä on paljon kateutta ja vihaa kohti USA, se johtuu
venäjän sisäisestä heikkoudesta, eikä mistään muusta.

Jopa vihaavat läheistä naapuri maat kuin Ukrainaa.

Todella outo miten pahasti venäjän johtajat ovat meneet pois järkevältä raiteilta. Uhkailuun ja väkivaltaan yleensä kohteena joku pienempi ja heikko naapuri maan kansa.

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Kiitos Raimo hyvästä kirjoituksesta.

Nyt lähtökohtaisesti tätä hihhulointia ei voi jatkaa. Eurooppa ei voi enempää päästää sisään vaan Euroopan ulkopuolelle on saatava pakolaisleirejä, joille pakolaismassat on palautettava. Ei niin, että Frontex ym. käy haalimassa kaikki Euroopan sisään. Venäjäkö se tässä nyt on sitten ollut ongelma Eu:lle tai Suomelle? Eiköhän tämä soppa ole keitetty ihan itse tällä sinisilmäisyydellä ja hölmöydellä Saksa ja Merkel etunenässä.

Venäjä arvatenkin käyttää tilaisuutta hyväkseen ja onhan se oikeassa siitä, että tämä kehitys on vaaraksi niin Euroopalle, Suomelle kuin Venäjälle. En pidä viisastelusta, mutta kirjoitin jo viime syyskuussa blogiini mm seuraavaa: "Entä sitten Venäjä? Kuinka kauan itänaapurimme katselee meidän touhua, siis että sen länsinaapurin länsiraja vuotaa kuin seula?". Tätä pidettiin kaukaa haetulta. On aivan selvä, että Venäjä varsin kansallismielisenä maana pitää eu:n ja Suomen touhua pähkähulluna ja vaarallisena ja nyt se sai näppärän piikin jota käyttää. Onneksi Venäjä sentään haluaa Suomen kanssa istua neuvottelupöydässä.

Elämme ajassa, jossa Suomi tarvitsee todellisia valtiojohtajia. Valitettavasti mm. pm Sipilä ei osoita sitä vaan pyrkii uskomaan hyvää kaikesta. Nyt me tarvitsisimme johtajia, jotka uskaltavat tehdä koviakin päätöksiä kun se on kansallisen ja kansalaisten edun mukaista. Ja tämä seikka on loppupelissä ainoa joka tässä ja nyt merkitsee. Valitettavasti elämme Suomessa todellisessa demokratiavajeessa, joka oikeastaan realisoituu nyt ensimmäistä kertaa perustuslain uudistuksen jälkeen. Jos meillä on pääministeri ja hallitus joka ei kykene vakaumuksensa tai muun vuoksi tekemään ratkaisuja, joita nyt tarvitaan, mitä voidaan tehdä? Ei mitään. Oli kansan luottamusta tai ei. Oli presidentin luottamusta tai ei. Eikä meillä ole mitään järjestelmää, jolla kukaan voi puuttua tilanteeseen. Ei perustuslakituomioistuinta, joka voi arvioida onko toimittu Suomen edun mukaan. Ei sitten niin kertakaikkiaan mitään. Näin ei voi jatkua.

Jos seuraa niin kansallista kuin kansainvälistä mediaa ja on jonkinlainen käsitys eri lähteistä tilannekuvasta, on meillä ensi keväänä tulossa se todellinen vyöry tphakijoita. Meillä on jo sisällä tällä hetkellä 35 000-40 000 tphakijaa ja lisää tulee? Nyt olisi aika tehdä kovia uudistuksia nopealla tahdilla. Mutta mitä on tehty? Pieniä nyanssimuutoksia ja Orpo vielä pelaa aikaa torsolla perheenyhdistämisluonnoksella. Meille tulee koko ajan laittomia maahantulijoita turvallisista maista, joka päivä. Mitä me odotamme? Nyt on aika toimia ennen kuin ilmat lämpenevät. Jos kantti ei kestä niin silloin on syytä luopua ja antaa tehtävä niille, jotka sen kestävät.

Mitä me tavan kansalaiset voimme tehdä? Kuten edellä todettu, emme mitään. Vain katsoa sivusta uhkaavaa maamme talouden, kulttuurin, yhteiskuntarauhan ja turvallisuuden romahtamista.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Olen aistivinani YYA -aikakauden tuulten havinaa joissakin poliittisissa ulostuoloissa. Suomi on nyt EU:n jäsen. Presidentti Koivisto johdatti määrätietoisesti Suomen EU:hun 1990 -luvun alussa Kyseessä ei ollut silloin pelkästään talouspoliittiset syyt, vaikka niin julkisuudessa annettiin ymmärtää, vaan hyvin pitkälle turvallisuuspoliittiset tekijät. Halutaanko Suomi nyt palauttaa takaisin lähtöruutuun ja solmia uusi YYA -II -sopimus ? Tokihan se sopisi Putinin hallinnolle vallan mainiosti.

Raimo Ilaskivi muistaa varmasti hyvin , kuinka YYA -aikakaudella, jos asiat eivät menneet Suomen sisäpolitiikassa Kremliä tyydyttävästi, niin kauppaneuvottelut Neuvostoliiton kanssa pysähtyivät kuin seinään. Kun sitten presidentti Kekkonen sai Kremlin rauhotettua lupaamalla asioita, mistä kaikkea ei vielä tänä päivänäkään tiedetä, niin kauppaneuvottelut lähtivät taas rullaamaan.

Ihmettelen, jos Suomessa aletaan omin päin osoittelemaan Putinin hallinnolle niitä rakoja, joihin hän voi EU:n hajoittamiseen tähtääviä kiilojaan yrittää lyödä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomalaisten on korkea aika nöyrtyä ja pyytää valtiomies Paavo Väyrystä ratkaisemaan tämä muille poliitikoillemme mahdottomaksi tehtäväksi osoittautunut Gordionin solmun arvoitus antamalla hänelle mahdollisimman pian lainsäädäntöämme hyväksi käyttäen diktaattorin valtuudet Suomessa.

Urho Kekkosen annettiin toimia juuri näin vuosina 1956-1981, jolloin Suomen kansa eli ja voi hyvin ja puolustuspolitiikkamme oli YYA-sopimuksen mukaisesti keskinäisen rauhan ja ystävyyden liitto, turva ulkonaisia sotilaallisia uhkia vastaan.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Kyllä Raimon ajatukset ovat aika sekavia, ensinnäkin pakotteet ovat ainoa keino (jos ei lähdetä sotimaa) yrittää vaikuttaa jonkin maan mielivaltaiseen käyttäytymiseen rauhanomaisesti. Toiseksi jos pakotteet ovat jonkun käyttätymisen seurausta niin eihän niitä voi purkaa ennenkuin tilanne on palautunut ennen pakotteita olleeseen tilaan. Kolmanneksi pakotteiden vaikutus on huomattavasti pienempi kuin ruplan arvon lasku. On aivan omaa syytämme että olemme kehittäneet Venäjän kauppamme liian isoksi kun maa talous kulkee jatkuvaa vuoristorataa ylös alas ja omaisuuden suoja maassa on olematon niin ulkomaalaiselle omistajalle kuin Venäläisellekkin ,kuinkaha käy Forttimin? Ruotsi Venäjän kauppa ja siitä riippuvuus on paljon pienempi kuin meidän johtuen siitä että heiden tietämys maasta on parempi ja heillä ei ole lapsenomaista uskoa Venäjän hyväntahtoisuuteen. Meillä taas oikein yllytettiin firmoja menemään Venäjälle aivan edesvastuuttomasti eikä hälytykellot soineet kun jo ennen pakotteita tuli milloin puutulleja milloin mitäkin jäynää. Me olemme vähän niinkuin lapisi jolla on huono isä ja silti haluamme nähdä hänessä jotai hyvää ja ajattelemme että kyllä hän on pohjimmiltaan hyvä kunhan emme suututa häntä , kunnes tulemme vanhemmaksi ja ymmärrämme totuuden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos pakolais- ja turvapaikanhakijatilannetta katsotaan puhtaasti kansainvälisjuridiselta kannalta, niin emme me voi syyttää sen enempää Ruotsia kuin Venäjääkään.

On virheellistä sanoa, että "Ruotsi olisi lähettänyt" pakolaisia Suomeen. Kyllä he reittinsä itse ovat löytäneet Tornioon. Päästyään Schengenin alueelle jossain (useinmiten Kreikassa) he ovat vain hyödyntäneet vapaata liikkuvuutta ja rajatarkastusten olemattomuutta.

Mitä puolestaan tulee Venäjään, niin hyvin moni Suomessa oli pettynyt siihen, että Venäjä Putinin aikana palautti laajat rajavyöhykkeet ja rajatarkastukset neuvostomallisiksi. Jeltsinhän sääti lain, ettei rajavyöhyke saa missään päin Venäjää olla muutamaa kilometriä leveämpi.

Toki Suomella ja Venäjällä on tietty sopimus siitä kuinka rajavalvonta esimerkiksi viisumien suhteen hoidetaan, mutta tuo on vain pragmaattisuuden vuoksi tehty kahdenvälinen työnjakosopimus.

Kansainvälisoikeudellisesti Venäjän ei tarvitse estää ketään tulemasta Suomen rajalle ja on Suomen oma asia tarkistaa tarvittavat matkustusasiakirjat. Jos viisumiton tulija anoo turvapaikkaa, on syytä vain selvittää vainotaanko häntä Venäjällä. Jos ei, niin hänet voi lähettää takaisin saman tien.

Käyttäjän lehtospekka kuva
Pekka Lehtonen

Sinänsähän nämä on sotasiirtoja nämä talousapkotteet ja matkustuskiellot. Kun venäjä valtasi Krimin, siihen vastattiin näillä. Kun ukrainan rauha ei etene taas kiristettiin ruuvia. Nyt kun venäjä venkuloi syyriassa. Niin mitä me sitten tehtäisiin. Otetaan käyttöön se venäläisen omaisuuden takavarikointi ja maksuliikenneboikotti. No sitten se taitaa olla Baltian maiden menoa, siellä vihreät miehet huutaa apua.

Niidenkään puolesta ei sittenkään suursotaa aloiteta. Entäpä Turkki. Taidetaan sekin jättää suosiolla venäjälle.
Suomi saattaa tässä pelissä säästyä esimerkkinä siitä, että näytetään, että ei natomaat eivät ole vihollisia.
Paska homma vaan, että nyt on nuo tuomiopäivän aseet. Mutta jos siellä hitlerin ajatuksenjuoksua seurataan tässäkin, että kansakunta joka ei pärjää, joutaakin hävitä.

Nyt pukataan ns. tykinruokaa rajan yli Suomeen. Me suljemme rajan. Venäjä sulkee myös rajan. Eurooppa sulkee tanskan salmet. Venäjä sulkee kaasuputket.

Sota on siis käynnissä. Kun ei ammuta laukauksia sitä sanotaan hybridisodaksi.

Käyttäjän MarjaKallio kuva
Marja Kallio

Hyvä kirjoitus Raimo Ilaskivi.

Maailman meno huimaa jo, se on tosiasia. Parempaa ei ole näkyvissä, päin vastoin. Vaikka kuinka haluaisi ajatella positiivisesti. Kysymys kuuluu; miten olemme nyt tässä tilanteessa?! Tämä elämä meni sitten tälläiseksi.
Joka toisin väittää, valehtelee itselleenkin.

Suomen tilanne ennen laittomia maahanmuuttajia oli jo paha.Laittomien maahanmuuttajien myötä vielä pahempi.
Venäjä, se on pelottava myös. Kun rajat ovat olleet auki, on ollut venäläisilläkin hyvää aikaa soluttautua Suomeen. Suomi muistaakseni myi heille paljon arvokasta suomea, hyvin sinisilmäisen typerästi.
Putinin ei tarvitse lähettää kuin viisikymmentätuhatta "maahanmuuttajaa"(sotilasta) rajan yli, on Suomi vallattu.
Silloin on aivan turhaa jälkiviisastelu.Pelkään, että nyt on jo liian myöhäistä.
Suomella on kaksi tärkeää tehtävää, turvata omien kansalaisten hyvinvointi ja turvallisuus!
On syytä jo lopettaa koko maailman auttaminen, se on mahdoton tehtävä.

Käyttäjän askolampikari kuva
Asko Lampikari

Pakotteiden poistaminen nykyisellään merkitsee Krimin valloituksen hyväksymistä. Tätäkö Ilaskivi haluaa ja tähänhän Putin pyrkiikin. Pakotteiden poistaminen olisi kuin vihreä valo uusille valloituksille.

Ilaskivi edustaa kirjoituksellaan näkemystä, jonka mukaan millään muulla kuin taloudellisilla seikoilla ei ole väliä.

Tulee pakostakin mieleen Stalinin (Stalin kai se oli) toteamus, jonka mukaan Suomea ei voida ehkä valloittaa, mutta se voidaan kyllä ostaa. Viimeinen suomalainen kapitalisti on valmis myymään meille köyden, johon se voidaan hirttää.

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Krim on aikanaan ollut osa Venäjää/Neuvostoliittoa ja Sevastapol laivaston tukikohta. Meiltä meni Karjala ja Ukrainalta Krim - tasoissa ollaan.
Sen vaan haluaisin tietää, kuinka kauan pakotepoltiikkaa aiotaan jatkaa - jos loppu on näkyvissä, hyvä niin, mutta kun ei ole. Nyt pakotteet molemminpuolisina rasittavat kumpaakin osapuolta, meitä EU:n piirissä eniten. Vienti on romahtanut, Imatran-Lappeenranna kauppa suurissa vaikeuksissa ja koko maassa työttömyys sekä kasvu kaikkea muuta kuin tyydyttävät. Olisimmeko jälleen suurvaltojen tahdottomia pelinappuloita riippumatta siitä, mitä se maksaa, vai koettaisimmeko myötävaikuttaa järjettömän vastakkaisasettelun loppumiseen? Kumpi on reaalipolitiikkaa?

Käyttäjän askolampikari kuva
Asko Lampikari

Krimin vertaaminen Karjalan anastukseen on varsin epäloogista. Karjalan lisäksi menetimme muitakin alueita, kuten Petsamon. On aika vaarallista perustella Krimin valtausta sillä, että Krim on ollut osa Venäjää/Neuvostoliittoa. Koko Ukraina ja Suomikin on ollut osa Venäjää. Tällä perusteella Venäjä voisi vallata koko Ukrainan ja koko Suomenkin.

Putinhan sanoi jo aikanaan, kun suomalaiset haikailivat Karjalan palautuksen perään vetoamalla alueen aiemmin kuuluneen Suomelle, että lopettakaa puheet palautuksesta tai voidaan katsoa, mitkä alueet ovat milloinkin kenelle kuuluneet. Putin viittasi aivan ilmeisesti Venäjän vallan aikaan ennen Suomen itsenäistymistä.

Herra Ilaskivi, kirjoituksenne vain vahvistaa jo sitä aiemmin tekemääni johtopäätöstä, jonka mukaan vain taloudellisilla seikoilla on merkitystä, muulla ei ole väliä.

Kyllä länsimaat ovat selvästi sanoneet milloin pakotteista luovutaan; sitten kun Krim palautetaan takaisin Ukrainan yhteyteen. Itse arvelen, kuten niin monet muutkin, että Krimistä muodostuu niin sanottu jäätynyt konflikti ja ennen pitkää valtaus tunnustetaan de facto. Siihen uskon kuitenkin menevän kymmeniä vuosia, ellei mitään muuta ratkaisua sitä ennen löydy. Ratkaisun avaimet ovat Venäjällä ja Ukrainalla. Venäjän asennekin tulee pehmenemään, kunhan Venäjän talous vajoaa ensin pohjamutiin.

Matti Korhonen

Täyttä asiaa Ilaskiveltä.

Suomen näkövinkkelistä on jokseenkin yhdentekevää, kuuluuko Krim Ukrainalle vai Venäjälle, Venäjä Krimin haltuunotolla vain varmisti Sevastopolin säilymisen Venäjän laivastotukikohtana. Kumpikin valtio on läpikorruptoitunut, vaikka olisi ollut aikaa neljännesvuosisata demokratisoida valtiot. Venäjä haluaa irti talouspakotteista ja murentaa EU:n taloudellista kantokykyä. Ei Venäjä al Assadin vallassaolon jatkamisen takia mennyt Syyriaa pommittamaan, vaan nopeuttamaan pakolaistulvaa pois Syyriasta. Raakaa politiikkaa ja kun yhden pakolaisen vuosikustannukset kerrotaan parilla miljoonalla, käy se minkä tahansa maan kukkarolle. Venäjä vielä vetoaa EU:n ihmisoikeussopimukseen, jolloin mikään sivistysmaa ei voi kieltäytyä humanitäärisen turvapaikan antamisesta.... ja rahoittamisesta.
Antaa ajan vain kulua; Venäjä notkahtaa politiikkaansa ja vaihtomiehet astuvat kentälle toteuttamaan rakentavampaa politiikkaa. Venäjän verotulot tulevat yli 50 %:sesti ehtyvästä luonnonvarasta öljystä ja valtiojohdon päättäessä verotulojen käyttökohteista kerskakohteisiin maan infra nykymenolla rapautuu. Silloin avautuu Suomelle likietuisena maana ehtymättömät mahdollisuudet. Venäjälle historia on tärkeä, missä Suomella on ollut kehityksen pilottirooli. Näin tulee vastaisuudessakin olemaan. Slaavilainen kansanluonne löytää kumppanin meistä suomalaisista.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Ei Krimin kaappausta voi hyväksyä milloinkaan. Jos Venäjä itsepintaisesti pitää siitä kiinni, niin kuin varmaan pitkään pitää, ellei hajoa, kumppanit idästä on löydettävä muualta: Kiina, Intia, Iran, Ukraina, Valkovenäjä?. Tuntui kummalliselta kun viisaat neuvoivat menemään ennakkoluulottomasti Venäjän markkinoille ja että Venäjän varustautuminen on vain normaalia rappion jälkeistä saneerausta. Rosatom on yksi onneton ratkaisu. Ilman viisumia ei ketään saa päästä maahan. Turvapaikkaa voi anoa Venäjän puolella. Rajavartijat ja tulli rajapuomille valvomaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset